הפטיטיס B בטיפול שיניים

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

06/06/2000 | 20:40 | מאת: איילה

אחותי נדבקה בטיפול שיניים בהפטיטיס B, כחודש לאחר הטיפול. המקרה קרה לפני כשנה. רציתי לשאול האם יש כאן הזדמנות לתבוע פיצויים מרופא השיניים (האם יש דרך עדיין להוכיח?) תודה איילה

06/06/2000 | 23:40 | מאת: דר' גרינבאום משה

קשה לי להאמין שאחותך נדבקה בהפטיטיס B אצל רופא שיניים שכן הציוד והמיכשור מעוקרים במרפאה . הרבה יותר קל להידבק במגע מיני לא מוגן (שהוא נפוץ בהרבה מטיפול שיניים) ואפילו מקבלת מוצרי דם או שימוש משותף בסכין גילוח להסרת שיער מהרגליים . מוטב תחילה לחקור אם בני זוג שלה מהעבר אינם נגועים או נשאים של הפטיטיס B .יש לבדוק אם לא השתמשה באביזרי גילוח של אדם נגוע או אפילו בעבודתה לא נדקרה ממחטים של תפירה ,כלים חדים, סיכות או מהדקי משרד או ממחט שדקרה קודם אדם נגוע. אם כל הנ"ל נשלל, ניתן לפנות לרופא/ת המחוז ולבקש חקירה אפידמולוגית שתכלול רשימת המתרפאים שטופלו לפניה במרפאת השינים ובדיקה ברישומים הרפואיים אם מי מהם לקה בעבר או נושא נוגדנים להפטיטיס. גם אם ימצא מקרה כזה , אין די בכל כדי להוכיח הדבקות - אלא יש להוכיח שמדובר בנגיף בן דור אחרי ההדבקה שפגע באחותך .הסיכוי לכך הוא כמעט אפסי . אשמח אם תעדכני אותי בתוצאות ואני מאחל לאחותך החלמה מלאה ומהירה.

12/06/2000 | 00:24 | מאת: איילה

תודה לך על התשובה המקיפה והעניינית האמת היא שמקרה זה קרה לאחותי באיטליה, ולכן שאלתי. אני מניחה שרמת המודעות לנושא בארץ לא תאפשר כי דבר כזה יקרה. רציתי רק לייעץ לאחותי האם כדאי לה לתבוע, ובאיזו צורה ניתן להוכיח זאת תודה איילה