שאלה לעו"ד בנוגע לתביעה משפטית.

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

24/10/2001 | 18:54 | מאת: דבי מהצפון

שלום לך!! ברצוני לפנות אלייך בבעיה כאובה עבור אבי. לפני ארבע שנים נפצע אבי בתאונת עבודה כאשר מעד בבור. חבלה בברך. בהמשך קיבל טיפול בבית חולים ובהמשך הוחלט על אוטוסקופיה. אבי עבר אוטוסקופיה ולאחר שלא ראה שיפור בברכו החליט לפנות לרופא מומחה יותר. הרופא קבע בדיקת אמ.אר.אי. לאחר הבדיקה הובחן שהניתוח לא היה מוצלח בכלל למרות מכתב שכתב הרופא שביצע את האוטוסקופיה שהניתוח עבר בהצלחה. הרופא המנתח לא היה מוכן שיעבור בדיקת אמ.אר.אי. ואילו הרופא המומחה השני שכן שלח אותי לאמ.אר.אי בבדיקת הרופא ובתשובה לבדיקת אמ.אר.אי. השני שעשיתי הובהרר שהברך לא עברה אוטוסקופיה מלאה לפי דברי המומחה כנראה שהמנתח שניתח אותו הסתבך תוך כדי הניתוח והשאיר חלקים בתוך הברך שהיו אמורים להוציא אותם. לאחר האוטוסקופיה השניה שעברתי אצל רופא אחר, עקב המצב הוצא הסחוס והמיניסקוס החוצה ולכן בזמן הליכה ישנו שיפשוף בעצם בברך. יש לציין שעברתי הזרקות מכרבולת של תרנוגל אך ללא שיפור. אני שואלת מה אמור אבי לעשות בנידון? האם יש מקום לטביעה משפטית כנגד המנתח הראשון למרות שהתחייב ידינית במכתב חתום על ידו שהניתוח בוצע בהצלחה!!? אשמח לקבל ממך תשובה בהקדם האפשרי לאי מיל שלי. תודה דבי

26/10/2001 | 11:09 | מאת:

דבי שלום, סליחה על העיכוב בתשובה. גם אם נגרם נזק בעקבות הטיפול הרפואי ויש לכם טענות כנגד הטיפול הרפואי כגורם נזק, הרי שכל נזק שנגרם בעקבות תאונת עבודה יש לתבוע אותו מהמזיק כלומר מהמעביד אם מדובר בתאונת עבודה, אך לשם כך יש להוכיח שהמעביד התרשל. לפרטים נוספים תוכלי לעיין במדריך לנפגע ברשלנות רפואית באתר רפואה ומשפט בכתובת www.med-law.co.il תהיו בריאים.