רשלנות בניתוח השתלות שיניים

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

13/10/2001 | 10:03 | מאת: אלמונית

לפני חודשיים, עברתי עקירה של שני שיניים בלסת ימנית תחתונה. מיד בוצעה השתלה של שלש שינים. ההרדמה לא עברה, עד היום: כל הסנתר הלסת והשפה התחתונה משותקים, מנומלים, וכואבים עדיין. שבועיים לאחר הניתוח הוצאו השתלים. הרפא סירב לתת את הצילומים והתיק הרפואי, אך לאחר שהבאתי לו את " זכויות החולה" של משרד הבריאות עם הוראות מפורשות שהוא חייב לתת את כל החומר הקשור לאירוע. בלית ברירה הרופא נתן רק את הצילומים. את הכסף והתיק הרפואי הוא עדיין מחזיק אצלו. מחוות דעת של כירורג מומחה לפה ולסת שנישלחתי דרך קופת חולים, מסתבר שהייתה פה רשלנות רפואית מובהקת. הרופא ציין שגם אם יהיה שיקום לעצב במשך כשנה וחצי תישאר נכות לצמיתות. אך עלי להמתין לפחות חצי שנה מהניתוח כדי שאפשר יהיה לקבוע מה הנזק התמידי. שאלותי: 1. הרי את התיק רפואי הוא כתב. הוא גם יכול לשנותו, איך מתגוננים מזה? 2. איך אפשר לבחור עו"ד שמתאים לסוגיה זו. 3. האם בתי המשפט בארץ מתיחסים בכובד ראש לרשלנות רפואית? 4. האם יש מקום לערב את הסתדרות רופאי השיניים למען לא יסבלו אנשים נוספים מאותו הרופא, שעל פי דבריו של הכירורג המומחה אני לא המקרה הראשון של הרשלנות של הרופא הזה. תודה מראש מהאלמונית

16/10/2001 | 00:23 | מאת: אלמונית

שלום רב! מדוע אייני מקבלת תשובה לשאלותי?????

16/10/2001 | 20:45 | מאת: מוטי

אם עשית צילום C.T? ואני מנחש שלא עשית C.T ,וכן גם לא הלכת לרופא מומחה אני חושב שזה גם רשלנות שלך.

17/10/2001 | 19:11 | מאת: אלמונית

שלום מוטי הלכתי למומחה כירורגית פה ולסת. מרצה בבית הספר לרפואת שיניים באסף הרופא, ועובד במח' כירורגית פה ולסת בבית החולים, אחד מהרופאים המשתילים הראשונים בארץ. עד כאן נשמע משכנע, נכון? הצרה שלו שהוא גם שחצן, עם ביטחון עצמי מגלומני מוגזם. עם זה היתה לנו ידידות אחרי הכרות טיפולית של 20 שנה . הייתי שבויה בידיו האמנתי בו אולי גם מחוסר בררה. הוא היחידי שהיה מוכן לטפל בי בגלל בעיות בריאות. ועשה לי השתלה לפני עשר שנים. יש לו מרפאת שיניים מהגדולות בארץ. מתעסק בשיקומי פה מהמסובכים ביותר. אתה צודק לא עשיתי ct . עד הפשלה אפילו לא ידעתי מה , ושחייבים לבצע אתה לפני השתלה. הוא לא הציע ולא ביקש את הצילום. הרשלנות שלי היא שתמיד המשכתי להאמין בו , מבלי לבדוק במשך השנים אלטרנטיבה אחרת. שיהיה לך רק טוב.

17/10/2001 | 19:19 | מאת: אלמונית

שלום מוטי הוא רופא מומחה בכירורגית פה ולסת( לא רופא שיניים). מרצה בבית הספר לרפואת שיניים באסף הרופא,מעל עשר שנים, עובד במח' כירורגית פה ולסת בבית החולים, אחד מהרופאים המשתילים הראשונים בארץ. עד כאן נשמע משכנע, נכון? הצרה שלו שהוא גם שחצן, עם ביטחון עצמי מגלומני מוגזם. עם זה היתה לנו ידידות אחרי הכרות טיפולית של 20 שנה . הייתי שבויה בידיו האמנתי בו אולי גם מחוסר בררה. הוא היחיד שהיה מוכן לטפל בי בגלל בעיות בריאות. ועשה לי שתל לפני עשר שנים. יש לו מרפאת שיניים מהגדולות בארץ. חולש על שלושה חדרי טיפול במקביל (וזו אחת הצרות). מתעסק בשיקומי פה מהמסובכים ביותר. יושבים אצלו שעתיים בתור על כל דבר קטן, הוא רופא מבוקש והתורים משתרכים אצלו לחודשים. אתה צודק לא עשיתי ct . עד הפשלה אפילו לא ידעתי מה זה, ושחייבים לבצע את הצילום הזה לפני כל השתלה. הוא לא הציע ולא ביקש את הצילום. הרשלנות שלי היא שתמיד המשכתי להאמין בו , מבלי לבדוק במשך השנים אלטרנטיבה אחרת. שיהיה לך רק טוב. מוטי כתב/ה: > > אם עשית צילום C.T? ואני מנחש שלא עשית C.T ,וכן גם לא > הלכת לרופא מומחה > אני חושב שזה גם רשלנות שלך.

04/11/2001 | 21:56 | מאת: מוטי

את יכולה לתבוע אותו על רשלנות , וזאת מכיוון שמשרד הבריאות ממליץ לבצע צילומים . וכן את יכולה לפנות למשרד בריאות להגיש קובלנה נגד הרופא. בהצלחה