רשלנות?

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

10/10/2001 | 17:18 | מאת: דניאלה

בשנת 99' עברתי ניתוח להוצאת אבנים בכיס מרה בשיטת ה-פרסקופיה, עם תחילתו של הניתוח הייתה לי פגיעה בעורק ובווריד ראשיים ודימום מאסיבי. קיבלתי 10 מנות דם, הייתי בהיפו-תרמיה (32 מעלות), ולצערי הייתי צריכה לשמוע אין ספור פעמים "כמה מזל היה לי" . ההמשך היה כארבע שבועות אישפוז!!!!! פה לא נגמר הסיפור: שוחררתי ובמהלך השבוע עד הביקורת החלו כאבים חזקים מאוד ברגל שמאל, נסענו לבית החולים שם פתר אותי הרופא התורן מהמחלקה בה אושפזתי ש" אין לי מה לדאוג" ושאגיע כמו שנקבע ביום א' (שלושה ימים אחרי). ביום א' גילו לי טרומבוסיס בכלי דם עמוקים מה שגרר עוד שלוש שבועות אישפוז! אמנם קיבלתי פיצויים מביטוח לאומי, וכן גיליתי במהלך האישפוז השני שהניתוח הזה גורר הרבה בעיות, אבל כשפניתי לעורך דין נאמר לי שאין לי עילה! האמנם כך? חודשיים במקום שלושה ימים ואין לי כלום לומר בנושא? נשאלתי שוב ושוב האים יש לי כאבים אבל כשעניתי שיש התייחסו לזה בביטול ככאבים פוטס ניתוחיים- לכולם כואב אחרי ניתוח בכיס מרה והורידים שלי בסדר בבדיקת דופלר כך שאין מה לעשות!!!!!! ובאמת מה אני אמורה לעשות כשאכמס להריון הדרגת סיכון גבוהה? או שמשהוא יסתבך? ילך לבקר את הרופא שעשה לי את זה? לקח בחורה בריאה (נו טוב יחסית ) והרס ושינה לה את כל החיים בלי לשאול אותה! והתירוץ שבספרות מכירים בבעיה באחוז של 0.8% אמור לנחם אותי שאני מהמובחרים???? תודה מראש על ההתיחסות

13/10/2001 | 17:20 | מאת: שמואל יקירביץ, עו"ד

שתי שאלות: האחת - האם עורך הדין התיעץ עם רופא? אם לא, צריך להתיעץ, אולי הרופא ידע לומר שיש רשלנות. השניה - האם אמרו לך את האפשרות של הסיבוכים. אם כן, אין מה לעשות. אם לא, אולי יש מה לעשות. נסי להתיעץ עם עורך דין אחר.

14/10/2001 | 16:19 | מאת: דניאלה

לא הייתה פניה לרופא כי העורך דין לא רצה "לפתוח מה שלא נוכל לסגור". וכשאתה שואל האים אמרו לי מה הסיכונים- ברור שאף אחד לא ידע להגיד לי שאני עלולה למות ! להיפך חזרו והדגישו כמה הניתוח פשוט, לא מסובך ועם זמן החלמה קצר ביותר! חוצמזה: האים יכול להיות שנכנסתי ל"ניתוח פשוט" יצאתי עם "פגמים" לכל החיים, כשכל מה שאומרים לי זה שהכל בסדר? מישהוא צריך לקחת אחריות עלי,לא? אני יוכל לפנות בעוד 6-7 שנים לבי"הח ולספר שפעם עשו פה טעות להיום אני לא יכולה לעמוד על הרגליים בגלל הורידים או סובל מהידבקויות מעיים ומי יודע מה עוד כשאולי יכולו להיות לי חיים נורמליים?