פצעי אקנה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

27/09/2001 | 10:25 | מאת: רחל

שלום רב, אני בת 28. אני עוברת טיפול אלטרנטיבי לריפוי פצעי אקנה. נאמר לי ע"י המטפלת "שמוגלה יוצאת כאשר יש זיהום ואז יש מאבק בין כדוריות הדם הלבנות לאדומות. כאשר הכדוריות הלבנות גוברות על כדוריות הדם האדומות - נוצר זיהום וכך יוצא פצע". על סמך הסבר זה נראה לי כי נפלתי בידי מישהי שאיננה יודעת על מה היא מדברת. רציתי לדעת האם אכן יש אמת בהסבר זה. יש לי תופעות לוואי שמבטאות בפנים מלאות פצעים לכן אודה לתשובתך המהירה משום שאני מעוניינת לדעת האם להמשיך בטיפול או האם יש מה לעשות בנידון. בברכה, רחל..

29/09/2001 | 21:50 | מאת: ש.י.

ההסבר נראה מופרך... אבל נראה לי כדאי לפנות דחוך לרופא עור. הוא גם כן מטפל באקנה. בריאות והצלחה

30/09/2001 | 22:42 | מאת: רחל

ש.י שלום האם הינך רופא מוסמך? אשמח אם לא באם תוכל להפנותי ברשת לגורם המתאים. תודה

06/10/2001 | 15:03 | מאת: ליהי

או קיי, אינני רופאה, אך שייכת לצוות רפואי. רציתי לשפוך קצת אור על הדברים שנאמרו לך. הפצע שאנחנו רואים בעין הוא שאריות של תאי רקמה ותאים לבנים שמתו ב"מלחמתם" נגד הפולש הזר(- במקרה זה מדובר בחיידק ספציפי אשר גורם לדלקת בזקיקי בלוטות החלב). הכדוריות הלבנות אינן נלחמות בכדוריות האדומות (אוי ואבוי אם זה היה קורה!). לכדוריות הלבנות יש תפקידים אחרים לגמרי מתפקידיהן של האדומות (אך אין "מלחמה" בינהם!). גם לכדוריות האדומות וגם ללבנות יש תפקיד קריטי בהגנה ובתיפעול גוף האדם. כשיש אבחנה של אקנה( = שהיא בעצם דלקת בלוטות החלב) -ברור שהטיפול צריך להיות בחיידק המזהם עצמו בראש ובראשונה, ואת זאת משיגים על ידי טיפול באנטיביוטיקה! האנטיביוטיקה מסייעת לתאים הלבנים במלחמתם ע"י השמדת "הפולשים" או ע"י עצירת התרבותם. אני מדברת מניסיון, תאמיני לי, חבל על עגמת הנפש שנגרמת לך ועל הפנים שמלאות בפצעים, פני לרופא עור דרך קופת החולים שבה את נמצאת . ככל שתזניחי, יש יותר סיכוי שיישארו צלקות על הפנים וחבל. אני חסידה גדולה של הרפואה המשלימה, אך מה לעשות, לפעמים אין ברירה- וצריך להשתמש בעזרתה של הרפואה הקונבנציונלית. בהצלחה!

13/10/2001 | 10:18 | מאת: שוש אבישר

רחל שלום! ליהי אכן צודקת שעלייך קודם כל לפנות לרופא עור כדי: שיקבע בראש ובראשונה על איזה בסיס יש לך את פצעי הבגרות: הורמונאלי? ואולי בגלל קומדונים הנמצאים בסביבה של עור שמן ברמה גבוה, בינונית או חלשה. או על בסיס מקרוציסטי? וכו'. או מספר טריגרים שחברו יחד אצלך והם הגורמים שצריכים טיפול אחד לאחד. ושוב כל זה על פי איבחון ראשוני ומדוייק. בתור קוסמטיקאית שעובדת עם רופא עורשמפנה את הפצינטיות שלי קודם כל לרפא עור אני ממליצה לך גם לעשות זאת הכי מהר שאפשר, ולא לתת לקוסמטיקאית לגעת בך עד שתדעי מה תהינה המלצותיו של רופא העור. בהצלחה שוש