חוסר אחריות מצד אחות

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

25/09/2001 | 19:28 | מאת: תמר

שלום רב, אבי בן ה- 70 התאשפז בבית חולים עקב אירוע בליבו לפני כשנתיים בערך בזמן חלוקת התרופות ניגשה אל מיטתו אחות ורצתה לחבר אותו לכימותרפיה שהייתה שייכת לשכנו ששכב במיטה לידו למזלנו אמא שלי היא אחות במקצוע וישר שאלה את אחות בית החולים לשם מה היא מחברת אותו לאינפוזיה והאחות הסבירה לה כי הוא צריך לקבל כימותרפיה אמא שלי ביקשה לבדוק את הרישומים של האחות (שהייתה עולה חדשה ולא ידעה לקרוא טוב עברית) ויסתבר כי האחות טעתה במיטה של החולה והכימותרפיה בכלל שייכת לחולה ששוכב ליד אבא שלי האחות ביקשה סליחה וטענה כי שמות המשפחה היו דומים ולא שמה לב בירצוני לשאול האם יש במקרה זה עילה לתבוע את בית החולים למרות שלמזלנו אמא שלי הייתה עירנית והצליחה למנוע את הנזק? תודה, תמר

29/09/2001 | 21:48 | מאת: ש.י.

לתבוע את בית החולים לא ניתן - כדי לקבל פיצוי צריך שיהיה נזק. וכאן מנעה אמך בעירנותה הברוכה את הנזק. להתלונן לכל הרשויות - לאחות ראשית, להנהלת בית החולים, למשרד הבריאות - זו משימה ציבורית ראויה.

07/10/2001 | 23:15 | מאת: טליה

אם לא קרה נזק, אין על מה לתבוע.. מה שכן - אם הייתם מתלוננים סמוך לאירוע אולי היו לפחות נוזפים בה או משהו כזה.. שנתיים מאוחר יותר יהיה קשה אפילו לשחזר מה קרה ואולי גם היא כבר בכלל לא זוכרת או כבר למדה עברית יותר טוב וחבל לעסוק בזה.