ניתוח לייזר להורדת משקפיים

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

24/09/2001 | 19:49 | מאת: מיקי

עברתי ניתוח לייזר להורדת משקפיים לפני שנתיים, לאחר בדיקות מקיפות, והובטח לי שאסיר את משקפיי לצמיתות. במשך השנה הראשונה ראיתי 6:6, אבל לאחר מכן היתה הידרדרות בראייה וכעת אני על סף צורך ממשי בהרכבת משקפיים. מה אפשר לעשות, האם יש תקופה מוגבלת להגשת תביעה (אם יש case) נגד אותו מנתח?

26/09/2001 | 01:10 | מאת: ש.י.

תקופת ההתישנות היא שבע שנים. הבעיה היא כיצד תוכיחי שאמרו לך שתורידי את המשקפיים לצמיתות. אם אין לך עדים טובים או הקלטות של ההבטחה, לא תוכלי להצליח בתביעה. ודבר נוסף, האם הוחתמת על טופס הסכמה לניתוח. בטופס זה בדרך כלל מפורטים הסיבוכים, לרבות האפשרות כי הניתוח יכול לא להצליח או שהמצב יכול לשוב לקדמותו לאחר זמן. בסיפור המעשה נראה כי אין כאן טענה לרשלנות, ומכל מקום, דבר זה קשה מאוד להוכיח כי כל המידע על כך מצוי בידי המנתח. בקיצור, זו תביעה קשה מאוד להוכחה.

23/10/2001 | 19:00 | מאת: מיקי

בהחלט הובטח לי כי לא אצטרך יותר משקפיים וכי היני מועמדת מצוינת לניתוח וכל בעיה שתהיה תתוקן על חשבונם, יש לי עדים ששמעו את כל ההבטחות, התיק הרפואי בידי, יש לי חוות דעת נוספת מרופא לייזר מנתח שטוען כי אסור היה להם לבצע לי ניתוח כי היתה לי בעייה של חוסר יציבות של הקרנית והדבר נראה על גבי הצילומים לפני הניתוח ועקב הניתוח הוחש והידרדר מצב הראייה של שתי עיניי בצורה מוחשית (שוב ע"י צילומים מלפני מספר ימים), אני יכולה לארגן חומר מוקלט וכו'. שלא לדבר על קשר השתיקה של הרופאים המנתחים בתחום, אף אחד לא מוכן להודות בטעות אפילו של רופא אחר במדינתנו היקרה, ובצורה מפורשת אחד המנתחים אמר לי ש- "אני לא מסוג הרופאים שיגיד לך שהיתה אצלך רשלנות רפואית, זה הקוד המוסרי שלי"... מה עכשיו?

17/10/2001 | 17:45 | מאת: מיכה

שלום מיקי, עליך לדרוש טיפול נוסף. בהצלחה

20/11/2001 | 06:32 | מאת: צחי

מיקי שלום יתכן ויש מקום לעילה בגין אי קבלת הסכמה מדעת, תקיפה ופגיעה באוטונומיה. בכל מקרה, צריך לברר את פרטי המקרה ורק ,לאחר מכן, לשקול הגשת תביעה. עו"ד יצחק חשן

13/12/2001 | 12:50 | מאת: מיקי

כידוע, לא קל להשיג חוות-דעת מרופא מנתח X שיכתוב את דעתו על ניתוח שביצע מנתח עיניים Y, במיוחד אם מדובר בתביעה אפשרית. האם ידוע על מנתח עיניים שידוע כמי שמוכן לכתוב חוות-דעת במקרים אלה ושאוכל לפנות אליו? תודה!