טפול המבוסס על צילומים שגויים

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

22/09/2001 | 18:20 | מאת: זהבה

פניתי לרופא עקב כאב גב מתמשך. הוא הפנה אותי לבדיקת CT. כשהגעתי עם תוצאות הבדיקה (שבוצעה בבית חולי םציבורי ושם גם נתנו לי את הצילומים) - הסתכל על הצילומים ואמר לי כי יש לי בעיות קשות בעמוד השדרה שלי, שהוא נראה כעמוד שדרה של אשה זקנה (אני בת 40) וכי אני זקוקה לניתוח. מכיוון שהתנגדתי לניתוח, הופניתי בסופו של דבר לקבל הזרקה אפידוראלית (6 זרקיות) שלא עזרה. כיום אני עדיין סובלת מאד, עם החמרת הכאב ונזקקת אף לתרופות נרקוטיות להקלת הכאב. בהתיעצות שעברתי אצל רופא אחר לחוות דעת נוספת - הוא פרץ בצחוק - ואז התברר כי ה - CT שנמסר לי היה אכן של אשה אחרת בת 74, אך עד אותו רגע איש לא שם לב לכך, ועל CT זה בססו הרופאים את הטיפול בי עד עתה. האם לדעתך לאור העובדות מדובר ברשלנות רפואית מצד הרופאים שלא זיהו כי הבדיקה אינה שלי, מצד בית החולים שבצע את הבדיקה ומסר אותה לידי ומצד הרופאים שהזריקו לי על סמך זה הזרקות אפידוראליות, וחשוב יותר - אם אכן יש כאן רשלנות - האם יש מקום לפיצוי שכן לא ברור לי אם אכן נגרם לי נזק עקב הטעות (לציין אני עדיין ען כאב קשה, ותלויה בתרופות נרקוטיות להקלת הכאב, נאלצתי להפסיק לעבוד מכיוון שלא הייתי מסוגלת להמשיך עם הכאב שיש לי, הפסדתי קידום והעלאת שכר). אודה על תשובתך זהבה

26/09/2001 | 01:57 | מאת: ש.י.

ברור מסיפור הדברים שיש כאן רשלנות, ורשלנות חמורה, אם כי טפשית. ברור השאלה הנכונה שאת שואלת, לגבי הנזק והקשר בין הרשלנות לנזק, דרושה פרטים רבים נוספים: מה היה מצבך לפני ההזרקות, מה מצבך הרנטגני כיום וכו'. אולי אורטופד יכול למצוא קשר בין מה שאת סובלת כיום ובין טיפול לא נכון שניתן לך. הטעות כל כך מקוממת, עד כי נראה כי כדאי לתבוע, לכל הפחות במשא ומתן עם שרשרת הרשלנים. החלמה מהירה ושלמה.