תביעה כנגד משרד הבטחון.

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

21/09/2001 | 03:18 | מאת: אלון.

שנה טובה. האם ככל הידוע לך ניתן לבסס תביעה כנגד משרד הביטחון על-סמך רשלנות רפואית? במהלך שרותי חליתי אולם מחלתי לא אובחנה, מאוחר יותר כתוצאה מחוסר טיפול המחלה החמירה והפכתי למוגבל (המחלה מוכרת ומטופלת היום שלא באמצעות הצבא). למיטב הבנתי זוהי רשלנות רפואית. א. האם אני צודק בהגדרה כי זוהי רשלנות הרפואית, ואם כך האם יש פה קייס (ואולי השאלה היא למעשה מהי רשלנות רפואית)? ב. אני מבין כי הגשת תביעה אזרחית שונה מהגשת תביעה כנגד משרד הבטחון (גמול נכות), האם יש בידך אפשרות לפזר מעט את הערפל שקיים אצלי בנושא זה. הייתי אצל עו"ד המתמחה בנושא אך יצאתי מבולבל יותר משנכנסתי. תודה, אלון.

21/09/2001 | 03:24 | מאת: אלון.

יש ברשותי חוות דעת שמכירה בי כנכה בשיעור של 30% כתוצאה מן המחלה. תודה.

21/09/2001 | 03:26 | מאת: אלון.

יש ברשותי חוות דעת שמכירה בי כנכה בשיעור של 30% כתוצאה מן המחלה. ובינינו לצערי כך גם אני מרגיש. תודה.

22/09/2001 | 12:00 | מאת:

אלון שלום, תביעה נגד קצין התגמולים מותנית בשני תנאים מוקדמים: שהתאונה או המחלה אירעה תוך כדי ועקב השירות הצבאי. בשלב מאוחר יותר תיבדק השאלה אם יש תיעוד רפואי אודות האירוע. מכאן, שגם אם האירוע נגרם עקב רשלנות רפואית, והרשלנות אירעה במהלך ועקב השירות הצבאי אתה רשאי להגיש תביעה, שאלת הקשר הסיבתי (עקב השירות) היא שאלה שבמומחיות ולכן חשוב שחוות הדעת תתייחס לא רק לנכות אלא גם לקשר הצבאי לנכות. מקווה שקיבלת הסבר מניח את הדעת, שנה טובה, בריאות ותחימה טובה.

06/10/2001 | 09:10 | מאת: ג'וני

אני נפצעתי בחופשת שבת בעת שירות צבאי לפני 25 שנה והם לא היו מוכנים אז והיום להכיר בי.אבל לך יש אור בקצה המנהרה והוא עורך דין גריינברג מרמת גן שמייצג את רוב נכי צהל בפני הוועדות הרפואיות תפנה אליו והוא יסביר לך אחרי שיבדוק את התיק שלך,כמובן שלא חינם, ויודיע לך מה עושים