חוסר אחריות

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

15/09/2001 | 12:14 | מאת: יוקה

בבדיקת טרום-ניתוח בבי"ח ע"י הרופא המרדים המצאתי תוצאות בדיקות שנתבקשתי לעבור לפני הניתוח, מחוץ לכתלי ביה"ח. לתדהמת הרופא ולתדהמתי מצאנו בין תוצאות בדיקת הלב שלי, תוצאות ECG של אדם אחרבנוסף לשלי. תוצאות הבדיקה של האדם האחר היו מן הסתם הרבה יותר טובות משלי. לולא שמנו לב - יתכן והיתה פאשלה בהרדמה, שלא לדבר על "צינעת הפרט" וחובת שמירת סודיות רפואית (של האדם האחר במקרה זה). הדילמה שלי: האם ליידע את הקרדיולוג שביצע את הבדיקות? מדובר ברופא מעולה ובעל מעמד בקהילה הרפואית. אני אמורה להמשיך בבדיקות תקופתיות אצלו, ולא הייתי רוצה להביך... מאידך, אני לא "בת יענה" באופיי. איך היית מייעץ לי לפעול, לפחות למנוע הישנות מקרה דומה אצל אחרים? תודה מראש.

16/09/2001 | 19:47 | מאת: adi

יוקה, רצוי שתיידעי גם את המוסד בו הוא עובד. טעויות אנוש יכולות לקרות, אבל חשוב למנוע אותן!!!!!!!!!1 עדי

22/09/2001 | 11:49 | מאת:

יוקה שלום, כפי שנוכחת טעויות קורות גם אצל הטובים שברופאים. אינך צריכה להתבייש לדעתי זו חובתך (ולא רק זכותך) ליידע את הקרדיולוג אודות הטעות, שילמד להזהיר עצמו מפני אותה טעות פעם נוספת. לא ברור אם הטעות היא מינהלית או טעות של שיקול דעת רפואי, מכל מקום טוב שלא נגרם נזק, וראוי וצריך להתריע על הטעות. שנה טובה ואיחולי בריאות וגמר חתימה טובה