טיפול שיניים

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

13/09/2001 | 00:41 | מאת: רן

שלום רב קרובת משפחה שלי עברה הקרנות לאיזור בית החזה וכתוצאה מקרינה נפגעו לה שיניים. פניתי לקופת חולים כי קופת חולים מתחייבת להשתתף בהוצאות בטיפול שיניים לחולים אונקולוגיים אבל כשהאזור המוקרן הוא צוואר או ראש. במקרה שלנו האזור המוקרן הוא בית החזה אבל מקור הקרינה מוקד כל כך קרוב לצוואר שנפגעו שיניים וחניכיים. פניתי לק''ח אך הנהלה מסרבת להשתתף הטיפולים בטענה שהקרנות לא היו ישרות לראש וצוואר. האם יש לי סיבה מוצדקת להגיש תביעה נגד קו''ח והאם יש לי סיכוי לזכות בה? רב תודות

22/09/2001 | 11:33 | מאת:

רן שלום, אם הבנתי נכון הסירוב של קופ"ח להשתתף בכיסוי הכספי נובע מכך שהטיפולים הם כתוצאה מנזק שנגרם על ידי גורם רפואי אחר. בהתאם לחוק ביטוח בריאות ממלכתי חייבת קופ"ח להשתתף בעלות הטיפולים בלבד שהטיפול הרפואי המבוקש מצוי בסל הבריאות ובלי קשר לגורם או הסיבה. לפיכך עליך לברר עם קופ"ח מה הטעם העומד מאחרי הסירוב לממן את הטיפול ולהבהיר לקופה שהחוק מחייב אותם לתת את הטיפול.

23/09/2001 | 16:44 | מאת: רן

שלום יונתן! קופת חולים טוענת שהיא משתתפת בטיפולי שיניים כתוצאה מטיפול קרינתי לראש וצוואר בלבד. במקרה שלי הטיפול הקרינתי היה לאזור בית החזה,אבל זה היה קרוב כל כך לצוואר - השיניים והחניכיים נפגעו קשות. במכתב הנהלת קופת חולים כללית מסרסת להשתתף בטיפול שיניים בטענה שבמקרה שלי ההקרנטת היו לא ישירות לאזור צוואר וראש. האם אני יכול להגיש תביעה משפטית בעניין זה? תודה