רשלנות ומתן מסמכים

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

11/09/2001 | 15:35 | מאת: שמעון

שלום רב, לפני כשנתיים חשתי התדרדרות פתאומית בשמיעה. בעקבות כך פניתי לרופא אאג של הקופה שאיבחן פטריה באוזן התיכונה, נתן טיפות ואמר שהשמיעה תחזור. מאחר ועברו ימים והמצב רק החמיר ואף הרופא המקורי יצא לחופש, נאלצתי לפנות לרופא אאג אחר. מאחר שהיא טענה שאינה מכירה אותי המליצה על בדיקות שמיעה, ומקץ יומיים חזרתי אלייה. לאחר שהשוותה בין התוצאות שילחה אותי הבייתה ואמרה שזה יעבור. משלא קרה כולם והמצב המשיך להחמיר פניתי לרופא אאג באופן פרטי. רופא זה נדהם וטען כי מעולם ולעולם אין ליחס ירידה בשמיעה לפטריה באוזן תיכונה והמליץ מיידית לעשות בדיקת שמיעה נוספת שבעקבותיה נשלחתי מיידית לבית חולים. בבית החולים אמרו כי הגעתי מאוחר מידיי והסיכוי לריפוי הוא נדיר אבל בכל זאת נתנו את הטיפול והושג שיפור זמני בלבד. לאחר שהייתי אצל כמה וכמה מומחים, כולם טענו "אילו הגעת קודם לבית החולים היה סיכוי טוב למנוע את התדרדרות" ואילו עתה לא ניתן לעשות דבר. אולם ניסיתי להמשיך לנסות לטפל והרופא החדש ביקש את הרשומות של הרופא המטפל מקופ"ח. לצערי, הרופא המטפל מקופ"ח נפטר והיה נוהג לרשום את אבחנותיו על מחשב נייד. כשביקשתי זאת "לצרכים רפואיים בלבד" השיבו לי כי רק באמצעות צו של בית המשפט הם יעשו כן. מכאן שאלותיי: 1. האם ניתן לאמר בוודאות כי הייתה רשלנות, למרות שאילו הייתי מגיע בזמן היה לי "סיכוי טוב"? 2. האם זה חוקי שקופ"ח תימנע מלתת רישומים קודמים להמשך טיפול רפואי (אפילו בעזרת בקשה מרופא), אלא רק אם בית המשפט יורה לעשות כן? הנני מודה מראש שמעון

11/09/2001 | 23:15 | מאת:

שמעון שלום, התשובה לשאלתך הראשונה יכולה להיות חיובית אם תתמך בחוות דעת רפואית של רופא א.א.ג. שתאמר זאת. לשאלתך השניה מוצע שתפנה לעו"ד המצוי במטריה שידע כיצד להשיג החומר הרפואי.

15/09/2001 | 23:38 | מאת: טליה

לשאלה השניה - זה לא חוקי. חוק זכויות החולה קובע מפורשות בסעיף 8: 8. הבטחת המשך טיפול נאות עבר מטופל ממטפל אחד לאחר או ממוסד רפואי אחד לאחר, יהיה המטופל זכאי, לפי בקשתו, לשיתוף פעולה של המטפלים והמוסדות הרפואיים הקשורים לטיפול הרפואי בו, לשם הבטחת ההמשך הנאות של הטיפול. וגם, בסעיף 18: 18. זכות המטופל למידע רפואי (א) מטופל זכאי לקבל מהמטפל או מהמוסד הרפואי מידע רפואי מהרשומה הרפואית, לרבות העתקה, המתייחסת אליו. ואם מחברים את הדברים - אסור לקופ"ח לא לתת לך העתקי רשומות, במיוחד לא אם זה נחוץ להמשך טיפול, אבל גם אם אתה רוצה להגיש תביעה משפטית. יש רק חריגים מאד קיצוניים לזכות לקבל את העתקי הרשומות.