רשלנות כפולה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

02/09/2001 | 01:52 | מאת: יוסי

במידה וקיים מצב בו הייתה רשלנות רפואית שגרמה ללידת ילד CP ולאחר מכן היתה רשלנות רפואית אחרת (לאחר כשנתיים) האם רצוי לתבוע ביחד או כל רשלנות בנפרד?

03/09/2001 | 00:33 | מאת: ש.י.

חסרים הרבה פרטים, אבל בדרך כלל תביעה אחת עדיפה, ולעיתים הכרחית, כי פעמים רבות לא ניתן להפריד - כיום - בין הנזק שנגרם כולו בלידה ובין הנזק שנגרם לאחר מכן. כדי למנוע את האפשרות שבמשפט אחד יקבע כי מגיע פיצוי, אבל במשפט השני, אבל במשפט השני יקבע כי הפיצוי צריך להנתן על ידי המזיק במשפט הראשון, אני בדרך כלל מעדיף להגיש תביעה אחת, אפילו אם אין קשר ברור בין המקרים. יתכן, אם הנזק קרוב, שהדבר יחסוך עלויות של רופאים ועוד.

09/09/2001 | 02:11 | מאת: יוסי

האם רצוי לפנות בתביעה לבית משפט שלום או מחוזי מה הסיכויים שאדרש לשלם הוצאות משפט ואיזה סדר גודל