טעות בניתוח גסטרוסטום

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

02/09/2001 | 00:41 | מאת: יוסי

בני נותח בניתוח שנועד להכניס לו גסטרוסטום לקיבה בטעות הכניסו לו את הגסטרוסטום למעי ומשם לקיבה בעקבות הניתוח הזה שהטעות נתגלתה רק לאחר שנה נאלץ הבן לעבור 4 ניתוחים עקב חסימת המעים האם ניתן לתבוע על רשלנות? איזה נזק אפשר לדרוש בתביעה?

03/09/2001 | 00:38 | מאת: ש.י.

חסרים הרבה פרטים. אבל כעקרון צריך להתיעץ עם רופא גסטרו ילדים. כדאי לפנות לעורך דין שמתמצא בתחום.

04/09/2001 | 02:48 | מאת: יוסי

אילו פרטים אתה צריך?

05/09/2001 | 23:51 | מאת: ש.י.

כדי לדעת אם היתה רשלנות צריך להוציא את כל התיק הרפואי של בנך. יש לבדוק, למשל, האם הפעולה בוצעה תוך רשלנות, או שזה סיבוך ידוע, שיכול לקרות, ואז אולי אין רשלנות. מה קרה עקב החדרת הגסטרוסטום למעי, איזו פרוצדורה בדיוק רצו לבצע, האם יש קשר בין חסימת המעים ובין החדרת הגסטרוסטום. למה הדבר התגלה רק אחר שנה. יש המון שאלות שלא ברור כלל מתאור המקרה שלך מה קרה ולמה. רק אם מוציאים את התיק הרפואי, בשילוב עם פרטי המקרה כפי שחוויתם אותו, אפשר להתחיל לנסות לחפש רשלנות. הדרך הטובה ביותר היא, אם כן, פניה לעורך דין. בהצלחה.

05/11/2001 | 23:05 | מאת: יוסי

הניתוח במקור היה הכנסת כפתור גסטרוסטומי לקיבה לצורך הזנה של הילד ונאמרלנו שזה ניתוח פשוט מאוד. בטעות בזמן החדרת הכפתור לקיבה העבירו אותו גם דרך המעי ויצרו במעי שני חורים.הטעות התבררה רק לאחר שנה וחצי כשהיו צריכים להחליף את הכפתור. מאז הילד עבר 4 ניתוחים נוספים במעיים שנגרמו עקב הידבקויות כתוצאה מהניתוח הנוסף שעשו לחסום את החורים במעיים. האם יש בזה רשלנות ? מה ניתן לדרוש במקרה כזה פיצויים?

05/11/2001 | 23:15 | מאת: יוסי

הניתוח במקור היה הכנסת כפתור גסטרוסטומי לקיבה לצורך הזנה של הילד ונאמר לנו שזה ניתוח פשוט מאוד. בטעות בזמן החדרת הכפתור לקיבה העבירו אותו גם דרך המעי ויצרו במעי שני חורים.הטעות התבררה רק לאחר שנה וחצי כשהיו צריכים להחליף את הכפתור.כי כשהוציאו אותו נגרם זיהום קשה בבטן ובדםוהיו צריכים לעשות ניתוח לחסום את החורים במעיים. מאז הילד עבר 4 ניתוחים נוספים במעיים שנגרמו עקב הידבקויות כתוצאה מהניתוח הנוסף שעשו לחסום את החורים במעיים.ההדבקויות הללו גרמו לחסימת המעיים. האם יש בזה רשלנות ? מה ניתן לדרוש במקרה כזה פיצויים? אני רוצה לציין שהרופא שניתח בעצמו לא הבין איך קרה שהוא עבר דרך המעיים ובזמן הניתוח הראשון לאחר שהוא הכנים את הכפתור לא בוצע שום צילום או בדיקה אחרת לודא שלא היתה תקלה כלשהי.