רשלנות

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

01/09/2001 | 23:27 | מאת: שוקי

לזוג חברים שלי נולד ילד ללא אצבעות ביד שמאל שלו, האשה עברה כמובן אולטרא -סאונד ונאמר להם כי אין שום בעיות עם העובר כלומר הם לא זיהו את המום. נשאלת השאלה האם היתה רשלנות מצד קופת-החולים בהנחה כי האישה היתה מפילה את העובר באם היה נודע לזוג המום של העובר?

03/09/2001 | 00:58 | מאת: ש.י.

השאלה איזו בדיקה בדיוק עברה ובאיזה שבוע של ההריון. צריך לזכור כי יש סוגים שונים של בדיקות, ואם הבדיקה איננה סקירת איברים מלאה ובשבוע מתקדם, יתכן כי כלל לא צריך לבדוק את אצבעות הידים. הלא היד יכולה להיות מוסתרת על ידי איברים אחרים בעת הבדיקה, וכו. אם צריך היה בבדיקה המסוימת הזו לבדוק את מה שנמצא לבסוף חסר, או אם היתה הסטוריה במשפחה של מומים מסוימים, אולי יהיה ניתן לחייב את הבודק ברשלנות. צריך יותר פרטים ולהתיעץ עם מומחה לאולטרהסאונד או גניקולוג. כדאי מאוד לפנות לעורך דין המתמצא בתחום.