חוק זכויות החולה והסכמה מדעת

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

30/08/2000 | 18:26 | מאת: איתי

לכל מען דבעי, אני סיימתי שנה שלישית בפקולטה לשמפטים של המכללה האקדמית נתניה. אני בשלבים מתקדמים של כתיבת סמינריון בנושא: חוק זכויות החולה והסכמה מדעת. הייתי רוצה לדעת האם ישנה פסיקה חדשה של ביהמ"ש העליון, כאשר פס"ד האחרון והמשמעותי ביותר שיש לי הוא פס"ד מיעסה עלי דאקה ופסק דינו התקדימי של כב' השופט אור. בנוסף הייתי רוצה לדעת האם וכיתד אוכל להשיג חוזרי מנכל ודוגמאות של טופסי הסכמה ממשרד הבריאות. בתודה מראש, איתי

31/08/2000 | 00:03 | מאת:

איתי שלום, פסק דין בעניין מיאסה עלי דעקה הוא פסק הדין העיקרי ואחרון של בית המשפט העליון בעניין הזכות לאוטונומיה והסכמה מדעת. אחריו יש פסיקה של בתי המשפט המחוזיים. תוכל לעיין בחוזרי מנכ"ל באתר של משרד הבריאות. דוגמאות של טופסי הסכמה תוכל לקבל ע"פ פניה להסתדרות הרפואית או לקופת חולים.

13/09/2000 | 17:28 | מאת:

איתי שלום, בהמשך לשאלתך אני מפנה אותך לאתר בו תוכל למצוא דוגמאות של טופסי הסכמה. http://soroka.bgu.ac.il/admininfo/ReleaseForms/Default.htm

16/11/2001 | 15:58 | מאת: סטודנטית

היי איתי, קודם כל אני סטודנטית שנה שלישית שעושה עבודה סמינריונית על הנושא של הסכמה מדעת לטיפול רפואי אודה אם תוכל לעזור במציאת חומר בנוסף ככל הידוע לי פס"ד זה הוא האחרון והמשמעותי ביותר, אני מציעה לך לפנות גם לכתב העת המשפטי רפואה ומשפט ששם יש התייחסות לנושא