אורטופדיה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

24/08/2001 | 09:25 | מאת: א.ז.

כתוצאה מנפילה, נגרם שבר לאבי בן 89 (אדם בריא בד"כ) באגן הירכיים, בניתוח חיברו לו את שוק הרגל לאגן באמצעות לוח מתכתי המקובע ב- 3 ברגים. כאשר יצא אבי מן הניתוח אמר לנו המנתח כי עצמותיו של אבי חזקות וטובות. כעבור כחודשיים, חש כאבים עזים בצילום שנערך בחדר המיון התברר כ- 3 הברגים הנ"ל נשברו בבת אחת ואבי נאלץ לעבור ניתוח נוסף והפעם חוברו 5 ברגים. ואבי נאלץ לעבור שוב את אותו תהליך ריפוי ושיקום. עלי לציין כי גם הרופאים תמהו כיצד קרה הדבר שכל 3 הברגים נשברו בו זמנית (אבי לא עשה כל תנועה חריגה ולמעשה עדיין לא תפקד ב- 100% לפני שנשברו הברגים). אני משוכנעת שבית החולים ביצע מלאכתו כראוי, השאלה היא אם אין עילה לתביעה של יצרן אותם ברגים. לא ידוע לי אם היו מקרים דומים נוספים.

27/08/2001 | 21:15 | מאת: ש.י.

יתכן שכן. ואולי אף לפי חוק אחריות למוצרים פגומים, שקובע כי נטל ההוכחה להראות שהיצרן לא התרשל עובר על היצרן, וקשה מאוד להשתחרר מנטל זה. אולם יש לשקול גם את מעשי בית החולים: אינני מכיר ואינני מבין מתאורך על איזו פלטה מדובר, אולי תוכלי לכתוב פרטים - שם הפלטה המופיעה בסיכום המחלה - אולם אם מדובר על פלטה המקשרת בין השוק לאגן, ללא קיבוע חיצוני או קיבוע נוסף, הרי ששום פלטה בעולם לא יכולה לעמוד בעומסים של תנועות סיבוביות של הרגל, אם אין תומך נוסף לה (כמו עצם לא שבורה), אפילו מדובר באדם חולה, שלא משתמש כל כך ברגל. בקיצור - כדאי לפנות לעורך דין שמבין בתחום, שיאסוף את כל הפרטים ויפנה לאורטופד מומחה לענין.