רשלנות שהסתיימה במוות

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

21/08/2001 | 13:32 | מאת: ד.ש

שלום רב, אביו של בעלי נפטר מדום לב בגיל 52. כ-8 שעות לפני שלקה בדום לב היה אצל רופאת משפחה בקופת החולים ואמר לה שכואב לו כתף שמאל. הוא חשב שהכאב נבע מדלקת בכתף ימין שעברה לצד שמאל וביקש ממנה תרופה לכאב. הרופאה לא ביצעה כל בדיקה ונתנה לו את הכדורים . מסתבר שהכאב בכתף נבע מהלב. רשלנות הרופאה גרמה למוות שיכול היה להמנע. יש לציין שלא היו לו בעיות לב לפני כן. האם יש כאן עילה לתביעת רשלנות רפואית? בתודה מראש, ד.ש

21/08/2001 | 22:44 | מאת: ש.י.

השאלה מה היו התלונות, והאם בכלל הרופאה בדקה את חמך. ברגיל, כולם יודעים כי הביקור אצל רופא המשפחה הוא לעיתים קצר וחפוז, והרופא רק שומע ולא ממש בודק, אם בכלל. אם זה המקרה, יתכן ויש עילה לתביעה. לשם ברור הדבר צריך להוציא את כל התיק הרפואי של חמך, את כל ההיסטוריה הרפואית שלו ולהפנות המקרה לרופא מתאים שיחווה דעתו אם יש רשלנות. אולם יתכן ומדובר ברופאה שבודקת ביסודיות, ואף שמעה בסטטוסקופ את ליבו של חמך, אולי בדקה גם לחץ דם ועוד. אם זה המקרה, האפשרות שרופא ימצא רשלנות של רופאת המשפחה היא קלושה, אם כי שווה בהחלט לבדוק את המקרה לעומק. הדבר תלוי גם בסיבת המוות, אם בוצעה נתיחה שלאחר המוות, שקבעה סיבה ודאית למוות. אולי יהיה קשה להוכיח את הקשר בין הרשלנות של הרופאה, אם תמצא, ובין המוות. לכן, צריך לפנות לעורך דין שמתמצא בתחום.

22/08/2001 | 18:00 | מאת: adi

יכול לנבוע מהמון דברים. עדי