לידה לאחר ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

21/08/2001 | 11:46 | מאת: ליאת

ילדתי לפני חודשיים וחצי בניתוח קיסרי. במהלך הנתוח אמר אחד המנתחים שיש לי שחלה שמלאית מוגדלת (כנראה דרמואיד) אך לא נותח מכיון שלא רצו לחטט שם בזמן הלידה. אמרו לי שכעבור חודש וחצי לאחר הלידה לבדוק זאת באולטרא סאונד. בדקתי זאת באולטרא סאונד ואכן התגלה דרמואיד בגודל 4 ס"מ. רופא פרטי שבדק אותי התפלא שלא ניתחו את זה בניתוח קיסרי ואפילו לא נתנו צילום של הדרמואיד,וכן בדוח הרפואי שלאחר לידה לא צויינה בעיה זו. כמו כן במהלך כל ההריון הרופאים שבדקו אותי עשרות פעמים באולטראסאונד לא עלו על הדרמואיד. עכשיו עלי לעבור ניתוח לפרוסקופי להוצאת הדרמואיד (בסה"כ 3 חודשים לאחר ניתוח קיסרי). האם יש מקום לתביעה?

28/08/2001 | 00:33 | מאת: מ. נ.

כן !

30/08/2001 | 16:40 | מאת: ליאת

הייתי מעוניינת בהסבר מפורט יותר.

01/09/2001 | 13:22 | מאת:

ליאת שלום, אין לדעתי מקום לתביעה מאחר ואין כל קשר סיבתי בין הנזק הנטען ואי ביצוע הניתוח בעת הניתןח הקיסרי (דבר שהיה חוסך לך אי נוחות נוספת), יתכן שהיה מקום להביא לידיעתך בזמן הניתוח הקיסרי את הצורך בדרמואיד אך אינני סבור שההתנהגות מגיעה לכדי רשלנות שניתן לתבןע פיצויים בגינה. בהצלחה בניתוח ורק בריאות.