האם זה מוגדר כרשלנות?

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

05/04/2000 | 19:11 | מאת: מיקה

לפני כ 3 שנים הומלץ לי לבצע ניתוח לתיקון פריצת דיסק הזמן חלף עשיתי את כל הבדיקות הנחוצות ,אך כשבוע לפני הניתוח נאמר לי שהוא בוטל בגלל שהלכתי לדעה שניה אצל רופא שאינו רופא בית החולים שבו הייתי אמורה לעבור את הניתוח,האם זו רשלנות ? האם מותר לבית חולים לעשות זאת? תודה מראש על התשובה מיקה

06/04/2000 | 00:05 | מאת:

למיקה שלום, מפנייתך עולה כי המוסד הרפואי סירב לנתח אותך נוכח פנייתך לקבלת חוות דעת שניה. אם זה היה השיקול הרפואי היחיד שהנחה את הרופא הרי שיש בכך הפרה של זכותך לקבל חוות דעת שניה ע"פ חוק זכויות החולה, ואף מחדל רשלני. יחד עם זאת אני מסופק אם הסיבה להימנעות מהניתוח הנזכרת בשאלתך הייתה הסיבה והשיקול הרפואי, אני מציע שתתיעצי שוב עם אורטופד ו/או נוירולוג באשר לסיבת אי ביצוע הניתוח המתועדת מן הסתם בתעודת השחרור.