תביעה אישית לנהג אמב'

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

31/07/2001 | 13:33 | מאת: ג.ג

שלום. אני נהג אמבולנס במ.ד.א. בטח שמעת על הוראת המנכ"ל לא לעבור באור אדום בשום מקרה, גםלא בנסיעה המוגדרת כ"מצב חירום רפואי". דמיין את התרחיש הבא: אני עם חולה או פצוע באמבולנס, מצבו מתדרדר ויש להביא אותו דחוף לחדר מיון/טראומה. היות ואין לי אישור מהמנכ"ל לעבור באור אדום הפינוי מתעקב בכמה דקות היכולות להיות קריטיות ולחולה/פצוע נגרם נזק בלתי הפיך או אפילו מוות. שאלתי היא: היות והסמכות לעבור באור אדום ניתנה לי ע"פ חוק (תקנות התעבורה לרכב חירום)ובהתאם לשיקול דעתי המקצועי, האם במקרה כזה ישנה אפשרות לתבוע אותי באופן אישי על רשלנות מקצועית והאם הוראת המנכ"ל, מגוכחת ככל שתהיה, מכסה אותי מבחינה משפטית? שאלה זו מטרידה אותי ועוד מאות נהגי אמבולנס ופראמדיקים ואיננו יודעים כיצד לפעול. תודה מראש, גיא.

31/07/2001 | 17:20 | מאת: adi

היי גיא, אתה מודע לכך שעקב נסיעת חירום אתה ושאר הנהגים מועדים לפורעונת (אני מתנדבת במד"א). אני מבינה את השאלה, אבל נדמה לי, שזה רק מצב זמני. עדי