התניית טיפול בחתימה על ויתור על תלונות

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

28/07/2001 | 11:24 | מאת: אלכס גוטמן

אשתי טופלה במרפאת שיניים של אחת מקופות החולים. הטיפול כלל בין היתר כתרים.כשנה לאחר הטיפול הכתרים קרסו והיה צורך בטיפול רחב יותר אשר כלל גם צורך בעקירות שיניים. פניותינו בכתב למרפאות השיניים לא נענו אלא רק לאחר התערבות מנכ"ל אותה קופת חולים. במענה אלינו מנכ"ל רשת מרפאות השיניים הודה שיש צורך לשקם כולל השתלת שיניים. במכתבו הודיע שבמהרה יוסדר הטיפול והוא יעשה ע"ח מרפאת השיניים.למרבית הביזיון רק לאחר כ שמונה חודשים נשלח לנו מכתב המודיע שמרפאת השיניים תשא בטיפול המשקם......בתנאי(!!!) שנוותר על תביע בגין הנזק שהיה...וגם נוותר על תביעה במידה והשיקום לא יצליח (!?!).במכתבנו דרשנו ממנכ"ל רשת המרפאות שהטיפול המשקם יעשה ע"י מומחה בעל נסיון בשיקום.למרות תזכורות רבות לא קיבלנו כל תשובה.בשיחות טלפון נאמר לנו שבמידה ולא נחתום הטיפול לא יבוצע. עושה רושם שכל מה שנותר לנו בשלב לאחר שהודענו על כוונתנו למנ"ל רשת המרפאות הוא לבצע את הטיפול אצל מומחה בר סמכא במימון פרטי ולתבוע את ההוצאות ממרפאת השיניים.ללא ספק התביעה תכלול הוצאות שכ"ט עו"ד,הוצאות משפט,תביעת פיצויים בגין הנזקים וכדומה. א) האם זה חוקי להתנות את הטיפול בכתב ויתור שהוא למעשה התנערות מכל אחריות של רשת המרפאות. ב)אודה לך מאד על חוות דעתך,הערותיך הארותיך והמלצותיך. אלכס גוטמן [email protected] [email protected]

28/07/2001 | 12:07 | מאת:

אלכס שלום, התניית טיפול רפואי בויתור על זכויות תביעה אסורה על פי דין, ומהווה חוזה המנוגד לתקנת הציבור. תאר לעצמך מצב שבתי החולים היו מתנים את הטיפול הרפואי בויתור מראש של זכויות התביעה, לדעתי עליכם להודיע למרפאת השיניים כי עליהם לבצע את הטיפול ללא תנאי, ואם יסרבו יבוצע הטיפול במרפאה אחרת תוך שמירת הזכות לתבוע את עלות הטיפול מהם. זאת בכפוף לכך שיש בידכם התחייבות לבצע את הטיפול כאמור בהודעתך.

31/07/2001 | 20:22 | מאת: טליה (לא רופאה)

לי זה נראה יותר כמו הצעת פשרה (צולעת למדי) בנושא האחריות לנזק, שהיא - "אנחנו לא נודה באחריות ואתם תוותרו על תביעות, ואז אנחנו ניתן לכם את הטיפול במקום פיצויים וכולם יהיו מרוצים". יש לזכור שמרפאות השיניים בכל קופות החולים הן תאגידים עצמאיים (למרות שהקופה היא הבעלים של אותם התאגידים), והשירות של רפואת שיניים אינו כלול בסל הבריאות ואינו שירות שחובה עליהן לתת. אין מדובר, לפיכך, בהתניה של שירות בחתימה על ויתור על תביעות, אלא בהתניה של "הסכם פשרה" בחתימה על ויתור, וזה הרבה יותר מקובל ב"שוק" המשפטי. אם היו מתנים טיפול ראשון בויתור על תביעות שאולי יהיו על נזקי גוף שאולי יגרמו בעתיד - זה היה סיפור אחר, ובאמת אסור, וכמובן לא תופס בשום בית משפט. כמובן, שאתם בכלל לא חייבים לקבל מן הצעה כזו, ויכולים, אם אתם בטוחים במאה אחוז שהנזק נגרם עקב רשלנות רופא המרפאה של הקופה, לקבל את הטיפול במקום אחר ולתבוע מהם את מלוא הנזקים כולל כל מה שמסביב. מכתבים שמודים שיש צורך בשיקום זמן כה קצר אחרי טיפול - יעזרו לכם מאד, אבל לפעמים תהליכי התביעה לוקחים זמן, ונשאלת השאלה אם יש לכם אפשרות לממן בינתיים את הטיפולים עד שתזכו בתביעה ותקבלו חזרה את הכסף.