אישפוז מיותר

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

23/07/2001 | 18:53 | מאת: מיכל

ילדתי במזל טוב בן, לאחר יומיים שוחררנו מבית החולים, למחרת בערב קיבלנו טלפון לחזור דחוף לבית החולים כי במעבדה מצאו במיקרוסקופ חיידק מדמו של התינוק. חזרנו התינוק קיבל כל הלילה עירוי אנטיביוטיקה, למחרת כמובן הסתבר לנו שהתרבית הזדהמה ונכנס חיידק לתרבית, וכמובן אין חיידק בדמו של התינוק. התינוק נשאר להשגחה עוד יום לעוד תרבית, למרות שהוא שוחרר לבסוף בערב. האם יש לנו עילה לתביעה?

28/07/2001 | 11:57 | מאת:

מיכל שלום, ברכות ומזל טוב. עם כל ההבנה לרגעי החרדה הקשים שעברו עליכם אני סבור שהתועלת שתפיקו מהגשת תביעה אינה שקולה כנגד העלות (הכספית) והציפייה שתהיה לכם מהתוצאה. לעומת זאת תוכלו להגיש תלונה למשרד הבריאות אם כי גם בהליך זה אין לתלות תקוות רבות מידי.