רשלנות רפואית בבדיקה ע"י ועדה רפואית

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

18/07/2001 | 13:24 | מאת: צורי

למומחה שלום . אני חולה פרקינסון .לאחרונה המליץ הנוירולוג שמטפל בי על נכות של 100% בגלל מצבי OFF ארוכים מחד ומצבים של DISKINESIA קשים שאינם ניתנים לשליטה ולמעשה אינם מאפשרים לי תנועה הליכה ואפילו אכילה בשעות מסויימות . כאשר הופעתי בועדה הרפואית הבאתי מכתב מפורט של הנוירולוג שלי .חברי הועדה הרפואית 3 פרופסורים בדקו אותי משך 5 דקות ופסקו לי67% נכות למרות שהדגשתי בפניהם שאני כעת במצב ON. מסתבר שכל םטודנט לרפואה יודע את מה שחברי הועדה לא רצו לדעת ,שחולה פרקינסון יש לבדוק מספר פעמים בהפרשים של שעתיים שלוש כדי לאבחן את מצבי הOFF ואת מצבי ה ON ולעמוד על מידת חומרתם .כאשר ערערתי על החלטת הועדה הסתבר לי להפתעתי שזו הייתה ועדת הערר לפי בקשת המוסד ביטוח לאומי ולמעשה אין ערעור על החלטת ועדה זו (גם לא בפני בית הדין לעבודה ).האם יש לי עילה לתבוע את הפרופסורים שישבו בועדה ושכחו את מה שכל רופא מתלמד יודע -על התרשלות בבדיקתי וכתוצאה מכך לתבוע מהם את הנזק הכספי שנגרם לי (הן במיסוי והן באי קבלת קיצבת הנכות המגיעה לי וקצבת הניידות שמגיעה לי ואלי גם את קצבת הסיעוד שייתכן ומגיעה לי)? האם אין חשש שהפרופסורים בוועדת הערר מתוגמלים על ידי המעסיק שלהם (המוסד לביטוח לאומי) עבור הקטנת מספר זכאי קצבאות נכות ודרגות נכותם ובשל כך שכחו את מה שלמדו בעת בדיקתי ?

19/07/2001 | 23:14 | מאת:

צורי שלום, אכן יש בעיה שהמוסד לביטוח לאומי משלם לאותם מומחים אשר יושבים בועדות ומחווים דעתם. לאחרונה הוקמה ועדה אשר המליצה להוציא את הועדות הרפואיות מהביטוח הלאומי. ולשאלתך, אינך יכול לתבוע את הרופאים על כך שחיוו דעתם באופן שאינך מסכים עימו, יש בידך להגיש ערעור לבית הדין האיזורי לעבודה, אם הועדה האחרונה בפניה הופעת היא ועדה לעירעורים.

20/07/2001 | 11:19 | מאת: צורי

הבעייה היא הבדיקה שלא על פי הנוהלים הנלמדים בפקולטאות לרפואה (5 דקות במקום מספר שעות הנדרשות לאיבחון תיפקודו של חולה פרקינסון ) ולכן גם המסקנות הנמהרות אליהן היגעיו במקרה שלי .האם אין כאן רשלנות רפואית לשמה ?

31/07/2001 | 00:13 | מאת: ע.י.

לצערי הפשלות הרפואיות כל כך גדולות ,אני חושב שכדאי שנרחיב את הנושא הכאוב כל כך