דיווח על חידק כמחלה ?

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

22/08/2007 | 18:19 | מאת: יעלי

שלום האם לדעתך עלי לדווח לחברת הביטוח שבבדיקת שתן אקראית נמצא חידק קולי שלא גרם לי למחלה או לתופעות כלשהן . השאלה באה בגלל שבטופס הצהרת הבריאות לביטוח מופיעה שאלה האם סבלתי ממחלות בדרכי השתן . האם לדעתך המצאות החידק הינה מחלה שעלי לדווח עליה , הרי זה דומה לשפעת לא ? או שאני טועה . תודה

29/08/2007 | 18:07 | מאת:

יעלי שלום הדיווח לחברת הביטוח על פי חוק חוזה ביטוח הוא בכל שינוי מהותי של מצב בריאותך. תוכלי להתייעץ עם הרופא אם החידק שנמצא בשתן מהווה שינוי מהותי ואז לדווח. לחילופין את יכולה לדווח ואז חברת הביטוח תהיה מנועה מלטעון טענה עתידית שלא יידעת אותה.