עישון כפוי בעבודה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

07/08/2007 | 20:48 | מאת: טל

במקום העבודה שלי נהוג לעשן במטבח.לפעמים נדמה לי שכולם פה מעשנים מלבדי. הבעיה היא שהמשרד שלי נמצא בדיוק ממול המטבח והעשן נכנס אפילו דרך דלת סגורה. שלא לדבר על זה שאיני יכולה להכנס לשם ובטח שלא לאכול/לשתות שם. אני אסטמטית.המחלה החמירה בתק' האחרונה ויצאה מאיזון.זה קרה במקביל לתקופה שהתחלתי לעבוד יותר ימים בשבוע. פניתי למעסיקי, אני ועוד רבים. הוא מגיב באמפתיה אבל מוצא תירוצים רבים לכך שאינו יכול להפסיק את העישון שם.נראה לי שהכל מתחיל ונגמר בזה שהוא עצמו מעשן. מה אני יכולה לעשות? אני לא רוצה לפעול בדרך "מלוכלכת" אבל דואגת לבריאותי. באיזה מקרים ניתן לתבוע לגבי "אסטמה תעסוקתית"? מודה על העצה

29/08/2007 | 18:01 | מאת:

טל שלום מבחינה חוקית הצדק איתך. הקושי הוא שלעיתים הגם שהחוק עומד לצידך יחסי העבודה מכתיבים התנהלות שונה לשא על פי הנורמות החוקיות. עצתי שתנסי להסביר שאת אסטמטית והעישון עלול לפגוע בבריאותך. אם לא יעזור תטכלי להגיש תביעה נגד מעביד.