האם זאת רשלנות וכיצד ניתן לתבוע

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

30/07/2007 | 21:36 | מאת: תמני שחור

אדם נכה מס רב של שנים מוכר ע"י המוסד לביטוח לאומי מס' שנים רב באחוזים מסוימים (לדג' 60%) ומקבל קיצבה מסוימת ( לדוג' ניידות ) לאחר מס' שנים הוא נבדק שוב ע"י אותו רופא שנתן לו את אחוזי הנכות ואותו רופא מוריד את אחוןזי הנכות רטרואקטבי לאותו זמן שנקבעו לו אחוזי נכות (60%), למרות שהוא נכה טואטלי מוגבל בכסא גלגלים היום המוסד לביטוח לאומי תובע את החוב של בערך 7 8 שנים על הקצבה שקיבל כי הרופא שבדק אותו אז קבע היום 0% רטרו מאז בדיקה האחרונה שלו האם ניתן לתבוע את הרופא על רשלנות פועשת שהסבה נזק ישיר לאותו נזק והאם יש סיכוי בתביעה ישירה נגד אותו רופא? תודה

18/08/2007 | 18:39 | מאת:

תמני שלום התשובה שלילית. לרופא המוסד חבר הועדה הרפואית קיימת חסינות ולא ניתן לתבוע אותו. איני בטוח כי קביעה רפואית שאינה נוחה לנבדק תחשב כרשלנות. יחד עם זאת דרך התקיפה של ההחלטה היא באמצעות ערעור על ההחלטה לבית הדין לעבודה.