ביטוח לאומי

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

30/07/2007 | 14:52 | מאת: נירית

מדוע בהדשת תביעה ברשלנות רפואית מתקזז הסכום שמתקבל במהלך השנים מהביטוח הלאומי? מדוע הביטוח הלאומי "מצטרף" יחד לתובע?

31/07/2007 | 23:30 | מאת: דר' גורן צבי

שלום נירית. כי זה החוק. בכל מקרה, אני מציע לך לפנות לפורום של מימוש זכויות רפואיות ע"מ לקבל תשובות מדויקות.

18/08/2007 | 18:34 | מאת:

נירית שלום תשובתו של ד"ר גורן צבי אינה ראויה ואת זכאית לתשובה לשאלתך. ניכוי או קיזוז תגמולי הביטוח הלאומי הוא עקרון מוסד בדיני הנזיקין ונובע מהעיקרון לפי הניזוק לא יכול להפרע אלא כדי מלוא הפיצוי לו הוא זכאי ולא מעבר לו. מאחר ובתביעות רשלנות רפואית יש למוסד לביטוח הלאומי זכות לתבוע את המזיק על פי חוק הביטוח הלאומי הרי אם לא יקוזזו סכומי הביטוח הלאומי עלול למצוא עצמו המזיק משלם כפל פיצוי ולכן בא העקרון הנ"ל למנוע מצבים של כפל פיצוי. העקרון הנ"ל חל גם במצבים בהם הביטוח הלאומי לא מממש את זכותו לתבוע את המזיק.