רשלנות רפואית - כירוגית פה ולסת

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

28/07/2007 | 20:22 | מאת: חנה גולן

שלום רב, לפני כ - 8 חודשים עשיתי ניתוח פרטי לקידום הלסת התחתונה מאז יש לי כאבים בלסת והתלוננתי על כך נאמר לי שזה טבעי ויעבור עם הזמן אך זה לא עובר בפגישה האחרונה עם האורתודנטית ואחד הרופאים הבנתי שהלסת שלי לא קודמה מספיק ונאמר לי שאני אתייעץ עם המנתח שניתח אותי, מנהל המחלקה סביר להניח שהרופא יגיד לי שאין קשר בין כאבי הלסת לבין זה שהיא לא קודמה מספיק ואני ארצה לגשת להתייעצות שניה שאלתי היא האם אני יכולה לבקש את התיק מביה"ח או לצלם אותו ? אודה על תשובתכם המהירה

29/07/2007 | 19:28 | מאת: דר' גורן צבי

שלום חנה. החוק אומר שמסמכים רפואיים כולל תיק אישפוז הוא למעשה של הפציינט. בכל מקרה, כדי שיתייחסו אליך ברצינות ובמהירות, אני מציע לך לגשת למשרד עו"ד שמתמחה בנושא, והוא ידאג להשגת התיק הרפואי שלך בתשלום של אגרה קטנה בסך של כ 73 שקל. ( זה עבור בקשת התיק הרפואי מבי"ח ). לאחר מכן מגיע השלב של חוות דעת מומחה בתחום, אשר יקבע האם הניתוח בוצע כראוי, והאם הניתוח עמד בציפיות שהוצבו לפני הניתוח. גם אם כל זה עדיין לא מעלה אפשרות של רשלנות, הרי שיתכן ותישאר בפנייך האפשרות של תביעה בתחום ההסכמה מדעת ( תשאלי את העו"ד ). בהצלחה.