תרסיס ניסיוני נגד נשירת שיער גרם לי לכאבי ראש,סחרח

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

24/07/2007 | 13:09 | מאת: דוד

לפני כשנה השתתפתי בניסוי שערך רופא במרפאתו (לא בבית חולים) אורך הניסוי היה חצי שנה כלומר לפני חצי שנה סייימתי את הניסוי הוא נתן לי תרסיס לשיער נגד נשירה השתמשתי בתרסיס הזה חצי שנה ואחרי זה הופיעו לי כתמים גדולים על הראש ולכן הרופא אמר לי להפסיק את הניסוי מאז אני מרגיש עייפות כאבי ראש טשטוש ראיה וסחרחורות קלות שלא הרגשתי בזמן הניסוי בעבר שאלתי את הרופא, פעם אחת, אם התופעות הללו נובעות מהניסוי והרופא הכחיש אני מתכנן לקבוע איתו פגישה ולשאול אותו האם התופעות הללו הם בגלל הניסוי אך אני רוצה לשאול את זה בצורה כזאת שאני יקבל ממנו תשובה ואם התשובה חיובית אני ארצה לקבל לדעת איזה תרופה יכולה לעזור לי אני רוצה להתייעץ אם מישהו לפני שאני הולך לדבר איתו מה אתה ממליץ לי לעשות

28/07/2007 | 20:05 | מאת:

דוד שלום הייתי ממליץ לך לעיין באתר משרד הבריאות לגבי הנחיות המשרד בנשא של השתתפות בניסויים קליניים ובדיקה אם הניסוי שעברת קיבל אישור של ועדת הלסינקי. זכותך לדרוש מידע זה גם מהרופא וחובו למסור לך המידע.