ביטוח לאומי

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

23/07/2007 | 21:56 | מאת: רינת

שלום לפני 3שנים עברתי פגיעה ראש ההיתי במיון פעמים ולאחר מכן רופאת המשפחה טענה שהכאב ההוא כנראה בגלל מחלה קיימת של קרון (מחלת מעיים) ולא קישרה לתאונה לכן לא תיעדה שום תעוד על ההיתלננות של הכאב לאחר כשנה כבר הכאב היתגבר הההתקפים היו יותר נוראים ושוב אושפזתי לשם ברור ואז נאמר לי שיש סבירות שזה מהתאונה למרות שהבדיקה הנורלוגית תקינה והראיה נפגעה ביטוח לאי מפס עקב כך שבמשך ככשנה לא התלוננתי על כאב ראש אין קשר בין התלונה לפגיעה (למרות שהדבר לא נכון תמיד דיוחתי על כאב ראש רק שהרופא קישרה למעיים שהמחלה בכלל ברימסיה ) ונתן לי נכות זמנית של חודשיים 20 אחוז לפני 3שנים ישר אחרי הפגיעה ו10 אחוז זמני 3 חודשים לאחר תום ה 20 אחוז וצמיתה 0 אחוז 1. מה אומר האחוזים האלה (האם יש בהם החזר כספי? 2. אני עדיין סובלת מאותה פגיעה ראש מה עושים הלאה כי הנורולוג שאני מטפלת אצלו אמר שאני יצטרך טיפול תרופתי קבוע לכול החיים ובנתים יצא לי להגיע שוב למיון עקב הכאב הנורא

28/07/2007 | 20:02 | מאת:

רינת שלום איני יכול להתייחס לקביעות הרפואיות. משמעות הנכויות שנקבעו בביטוח הלאומי היא שהכירו במחלה בחלקה אתקבלי תגמולים זמניים אך בהעדר נכות לצמיתות לא תקבלי פיצוי נוסף. אם הכאבים נמשכים, את זכאית להגיש תביעה להחמרת מצב אחרי 6 חדשים ממועד הקביעה הקודמת.

29/07/2007 | 19:28 | מאת: דר' גורן צבי

שלום רינת. ע"מ להבין טוב יותר מהן זכויותיך, יש היום חברות שמתמחות בנושאים אלו של ביטוח לאומי כדווגמת חברת "ברמדיקס". אני מציע לך לפנות לשם ולקבל ייעוץ.