רשלנות רפואית

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

16/07/2007 | 22:20 | מאת: מ

שלום רב אני השתחררתי על רפואי והתגייסתי עם פרופיל 97. בזמן השירות הצבאי שלי חטפתי SVT (הפרעת קצב בלב) ובעיות בבלוטת התריס. הגשתי תביעה אבל הרופא שהיה אמור לכתוב לי את חוות הדעת הוא יועץ הקרפר והוא החליט להשכנע אותי זה מולד. בבדיקה מקיפה בתיק הרפואי שלי אין שום סיבה שזאת בעיה מולד ואילו גורמים בשירות הצבאי שלי על פי כל המאמרים שנכתבו בארץ ע"י פרופסורים בתחום מאיר כי זאת בעיה שנוצר בשירות הצבאי שלי. אז מה עושה? איך מוכיחים זאת? אתה מכיר רופא בדרגת פרופסור (מומחה לב) שיהיה מוכן לכתוב לי חוות דעת?

18/07/2007 | 02:38 | מאת: דר' גורן צבי

שלום מ. לצערך או לצערך, ישנן בעיות רפואיות אשר מתפתחות ללא שום קשר סיבתי ברור לעין. במקרים כאלה אנו נוטים לומר כי קיימת נטייה גנטית אשר גרמה להתפרצות המחלה, ולכן לא ניתן " להאשים" אף אחד. במקרה הזה של הפרעות בקצב הלב ממקור עלייתי וגם בעייה בתפקודי בלוטת התריס, אינם קשורים למשהו חיצוני ( כמו תנאי שירות בצבא ), ולכן במידה ואין פרטים נוספים שלא צויינו כאן, לא נראה כי ניתן יהיה לתבוע את הצבא. גם אף רופא לא יתן חוות דעת אשר תחייב את הצבא במידה ואין עובדות מוצקות המקשרות את הצבא להתפרצות המחלות שציינת.

28/07/2007 | 19:57 | מאת:

מ שלום מוצע כי תתייעץ עם הרופא המטל בך לגבי זהות המומחה ממנו תקבל חוות דעת. לעניין תביעה נגד משרד הביטחון, עליך להוכיח כי המחלה פרצה בעת השירות הצבאי ועקב השירות, כלומר שקיים קשר סיבתי בין תנאי השירות והמחלה. זו כמובן שאלה שבמומחיות שעליה עליך לקבל חוות דעת.