זכאות לפנסית נכות

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

10/07/2007 | 00:21 | מאת: שי

שנה וחצי קיבלתי ממבטחים תגמולים בגין אובדן כושר עבודה. לאחר וועדה של מבטחים הוחלט מלהפסיק התגמולים. קיבלתי הצעה ממבטחים לגשת לבית דין לעבודה ו/או לוועדה עליונה בביה"ח לוינשטיין (מטעמם). לצערי, בחרתי בוועדה בלוינשטיין וזו קבעה - שאיני באובדן כושר ולפיכך הפסיקו ממבטחים את התגמולים. ערערתי (בצרוף הוכחות מומחים בתחום המחלה + הוכחות והמלצות רופא תעסוקה) על הוועדה בפני מבטחים וזו כמובן דחתה את הערעור. עוד הציעו לי מבטחים למרות הדחייה להמשיך ולשלם לקרן הפנסיה תשלומים חודשיים כדי לשמור על זכויותי בקרן. לצערי, גובה התגמול החודשי הנדרש לפי השכר האחרון ו/או התשלומים האחרונים טרם קרות אובדן הכושר, היו גבוהים מנשוא (כ 2000 ש"ח בחודש) וכאחד שאין לו כלל הכנסה מובן שבלתי אפשרי להפריש כספים . מה עושים במצב שכזה שכאשר אני עדיין במחלה ויש רעיות מרופאים שחד משמעית ההחלטה שגויה? מבחינת מבטחים איני מבוטח יותר! עוד ידוע לי כי ניתן לערער על הוועדה העליונה בעניינים שאינם רפואיים ויש עניין שכזה מבחית סכסוך בעבר עם אחד הרופאים מחברי הוועדה. לתשובתך בהקדם - אודה

10/07/2007 | 23:39 | מאת:

לשי שלום הזכויות נגזרות מתקנון מבטחים אך ככל הידוע עומדת לך זכות לתקוף את החלטת הועדה בבית הדין האזורי לעבודה.

11/07/2007 | 00:42 | מאת: שי

תודה, האם יש זמן קצוב לתקוף את החלטת הוועדה? עד כה לא היה בידי תקציב למימון עו"ד. כעת קיבלתי הלוואה לטובת העניין כאשר אנו נמצאים 8 חודשים לאחר קביעת הוועדה העליונה. האם עדיין ניתן להגיש בקשה לאורכה או שאין צורך ופשוט תוקפים?