צריכה עזרה בקשר לחוקי הבריאות ?

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

26/06/2007 | 05:39 | מאת: דקלה

אני פונה אליכם בתקווה שתכלו ליעץ לי בקשר לעוול כספי שנגרם על ידי אחד מהמרכזים הרפואים הגדלים בארץ,לפני שלושה שבועות ביקרתי בוועדה להפסקת הריון שעלייה שילמתי כ 400 שקלים ,בסיום הוועדה קיבלתי אישור להפסקת הריון ושני כדורי "ציטוטק" השבוע היה לי תור להפלה שעלייה שילמתי כ 1300 שקלים שבמהלכה האיתי אמורה לעבור גרידה ואישפוז שהוא הליך חירורגי רציני הסכום ששילמתי נראה לי הגיוני לתהליך חירוגי זה .לילה לפני התור לקחתי את שני הכדורי "הציטוטק" והלכתי לישון במהלך הלילה קמתי עם כאבים ובשעות הבוקר עברתי הפלה טבעית כאשר כל שק ההריון והשלייה יצואו לשמחתי הרבה ,דבר שהוא מאוד נדיר למיטב הבנתי, ולכן שהגעתי לבית החולים עברתי רק אולטראסנד שבה נראה הרחם ריק מהכל ,שמחתי מאושר והאיתי בשמים .הלכתי למשרדי בית החולים על מנת לקבל החזרים כספים על הסכום שישלמתי כאשר הרופאים מגבים אותי ואומרים שלא בוצעה כל פעולה רפואית בי ובגופי, ושכדור "ציטוטק" הוא כדור שעולה כמה שקלים על פי דברי הרופא במחלקה, עליו שילמתי בכלל שלושה שבועות מראש בוועדה להפסקת הריון .לתדהמתי בית החולים מסרב לחזיר לי את כספי בטענה שהכדור שקיבלתי הוא שגרם להפסקת ההריון ולכן עלי לשאת בתשלום הכספי הגבוה ,אני טוענת שהכדור ניתן לי מראש בוועדה ובידי מכתב שלא בוצעה עלי שום פעולה רפואית למעט מתן "ציטוטק" לפני ההפלה . איני יודעת כיצד לתאר עד כמה נפגעתי מתגובת הממסד . אני שואלת : 1) האם "ציטוטק" הוא כדור שמפסיק הריון ובית החולים יכול לחייב אותי ב 1300 שקלים למרות שלא התבצעה שום פעולה רפואית למעט מתן אותו כדור וזה מגובה במסכים רפואים שנצאים ברשותי ? 2)מה מחירו של כדור "ציטוטק" ואם אפשרי לקנותו על ידי מרשם רופא ? 3)כיצד עלי לפעול ? ולמי לפנות ? 4)האם הצדק עומד מימיני ? תודה רבה .

07/07/2007 | 18:13 | מאת:

דקלה שלום על פני הדברים מאחר ולא נזקקת לטיפול הרפואי עליו שילמת את זכאית להחזר כספי. נסי לפנות לנציבת תלונות הציבור על פי חוק ביטוח בריאות ממלכתי עם הסיפור והתלונה. את הכתובת תוכלי מצוא באתר משרד הבריאות