התנהגות ואי ריכוז

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

22/06/2007 | 07:45 | מאת: מוני

עו"ד יונתן דיוויס שלום רב! הנני בן 29, נכה צה"ל בגין ליקוי שמיעה, בשנה האחרונה יש שינוי בדפוס ההתנהגות שלי מכל הבחינות בעקבות הטינטון הקבוע והירידה בשמיעה, זה מקשה עליי לתקשר עם האנשים והסביבה, לא מצליח להירדם מרוב הצלצולים, צריך לשמוע מוזיקה לפני השינה בכדי להרדם, זה מעצבן אותי מאד, אני לא מרוכז בעבודה. ליקויי השמיעה גרם לי לשינוי בדפוס ההתנהגות ובריכוז בביצוע העבודה, אני מפתח מחשבות לא נורמאליות בעקבות הרעש הקבוע והירידה בשמיעה. השאלה : האם ניתן לתבוע את משרד הבטחון בעקבות ההתדרדרות במצבי הרופאי או ההתנהגותי בעקבות ליקוי השמיעה, ותודה מראש.

25/06/2007 | 18:19 | מאת:

מוני שלום התשובה חיובית אתה רשאי להגיש תביעה להחמרת מצב.

07/07/2007 | 19:43 | מאת: דר' גורן צבי

שלום מוני. לפי מה שאתה מתאר, מדובר בהשלכות של הפגיעה השמיעתית על בריאות הנפש, לכן עליך ראשית ללכת ולקבל טיפול בתחום. לאחר מכן, לאחר שיהיו בידך מסמכים, שאכן מוכיחים כי אתה סובל מליקוי כזה או אחר, וכי אתה באמת מקבל טיפול בנושא, תוכל לשלוח את הניירת למשרד הביטחון ולבקש הכרה על בסיס של תקנה 9. בהצלחה.