גידול שגדל

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

10/06/2007 | 19:09 | מאת: גלית

שלום רב, רציתי לשאול לדעתך בנוגע לתביעה על רשלנות רפואית. לפני מספר שנים הסתבר שיש לי גידול במפרק הירך, ועברתי בשל כך ניתוח אורטופטדי שכלל לא היה בו צורך משום שהוא התבסס על אבחנה שגויה. אבחנה כזו מן הסתם לא היתה יכולה להימנע משום שהיא נעשתה בחיפזון ולא במזיד ולכן קיבלתי עליי את התוצאה ולא ערערתי על הסבל שהיא גרמה לי. אך כעת, בדיעבד,מסתבר שבנוסף, בניתוח שעברתי לפני מספר שנים רק הוציאו חלק קטן מהגידול במפרק הירך למטרת ביופסיה וכלל לא הוציאו את שארית הגידול. פשוט הותירו אותו כפי שהיה, אמרו לי שסביר להניח שלא מדובר בסרטן, ואמרו לי להתראות. כיום, מספר שנים מאוחר יותר, אני סובלת מכאבי-תופת עקב הגידול שמחייבים אותי לקחת מורפיום. המנתח שניתח אותי לפני מספר שנים הגיב לאחרונה לשאלתי אם יש צורך בבדיקות עדכניות בתגובה "לא עושים בדיקות רפואיות רק בכדי לספק את הסקרנות." למרות תגובתו זו התמוהה בעיניי ולאחר התעקשויות נמרצות בקופ"ח עברתי צילום רנטגן פשוט וסי.טי. שמראים שהגידול גדל פי ארבעה והרס את מפרק הירך. אני נכה ומצבי רק יחמיר עוד ועוד. כל רופא שהתבונן בצילום הסי.טי. שעברתי לפני מספר שבועות הסכים שגידול גדול כל-כך אכן יגרום לכאבי-תופת. איני רוצה לפגוע ברופא שניתח אותי והגיב כעת כפי שהגיב. התנהגותו מחפירה בעיניי, אבל בו-בזמן, אם אתבע אותו מן הסתם ייגרם לו מפח נפש, גם אם לא ייגרם לו נזק כלכלי אישי מכיוון שהוא מבוטח ללא צל של ספק. פשוט, אינני חושבת שסבל שייגרם לו יפחית בדרך כלשהי את סבלי. אבל מצד שני, אם הוא אינו רואה כלל שהוא נדרש לאחריות אישית ולכובד-ראש לפני שנגרם לאנשים נזק שכזה, מן הסתם אנשים רבים אחרים נפגעים מידיו, ואולי תהיה תועלת בתביעה? מהי דעתך? תודה רבה מראש. גלית

18/06/2007 | 22:39 | מאת:

גלית שלום השאלה שאת צריכה לשאול עצמך היא לא חוסר הנוחיות הנגרמת לרופא או לקופה אלא האם נגרם לך נזק שניתן למנוע אותו ושהוא קשור לטיפול הרפאי שעברת. לא ציינת כמה זמן חלף מאז הוצאת הגידול הראשון, והאם ניתן היה למנוע את הנזק במועד מוקדם יותר. אנו עוסקים במה שמכונים הפחתת סיכויי החלמה, לשם בירור שאלת הקשר הסיבתי עליך להתייעץ עם מומחה אורטופד ולקבל ממנו חוות דעת ראשונית אם הייתה כאן רשלנות רפואית. רק לאחר שתקבלי תשובות לאלות הנ"ל תוכלי לשקול את כדאיות התביעה מול הנזק שעלול להיגרם לרופא המטפל.