החזר ימי מחלה בגין תאונת עבודה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

08/06/2007 | 16:46 | מאת: יעל

שלום. עברתי תאונת דרכים במסגרת העבודה , התאונה הוכרה כתאונת עבודה ע"י המוסד לביטוח לאומי . המוסד אפשר לי לגשת לועדה רפואית מטעמה . שאלתי : 1. האם יש מגבלת זמן לגשת לועדה רפואית מטעם המוסד ? 2. האם אני יכולה ללא קשר לועדה הרפואית לדרוש את אותם ימי עבודה + שעות שדיווחתי עליהם כמחלה עם אישור מחלה לקבל כתאונת עבודה ? תודה

09/06/2007 | 20:55 | מאת:

יעל שלום המועד להגשת תביעה לנכות בביטוח הלאומי הוא שנה ממועד התאונה. אם הגשת תביעה להכרה בתאונה כתאונת עבודה ודמי פגיעה עליך להגיש בקשה לעמוד בפני ועדה רפואית לקביעת נכות תוך 18 חודש. הגשת התביעה באיחור עלולה לגרום לפגיעה בזכויותיך במובן זה שלביטוח הלאומי זכות לשלם דמי פגיעה ונכות מופחתים ביחס לאיחור בהגשת הבקשה. לעניין דמי הפגיעה. אינך זכאית לתשלום כפול עבור הפסד ימי העבודה הן מהביטוח הלאומי והן בתביעת הנזיקין. כלל בסיסי הוא שכל סכום שאת זכאית לקבל בתביעה מהבטלא ינוכה מהתביעה על פי חוק הפלת"ד.