שאלה משפטית

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

23/05/2007 | 09:04 | מאת: פלדמן

חג שמח . יש לי שאלה משפטית . הייתה לי תאונה שבה נפעה רגל שמאל לפני כ- 10 שנים ואז הייתי מבוטח באופן קבוצתי בחברת ביטוח X , אז נקבעה לי נכות של 20% וקיבלתי פיצוי כספי מחברת הביטוח . לפני 3 שנים עברתי באופן קבוצתי לחברת ביטוח Y ולצערי לפני מספר חודשים הייתה לי שוב תאונה שבה שוב נפגעה רגל שמאל שלי . בקביעה הנכות החדשה עקב התאונה השנייה נקבע שאין שינוי במצב והתאונה השנייה לא החמירה את המצב הרפואי של הרגל והנכות נשארה 20$ כפי שהיה לי . שאלתי : האם לדעתך כדאי לשקול החמרת מצב . האם אני יכול לתבוע את חברת הביטוח השנייה Y לפיצוי בגובה הנכות 20% . תודה.

26/05/2007 | 14:00 | מאת:

פלדמן שלום לגבי ההחמרה זו שאלה רפואית שעליך להתייעץ לגביה עם רופא לגבי השאלה השניה, התשובה שלילית. ראשית, התביעה התיישנה אם חלפו למעלה מ 3 שנים שנית, לפי תיאורך אין נזק מהתאונה השניה, שלישית, חב' ביטוח Y לא תכסה נזק שמקורו באירוע קודם.