תאונה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

13/05/2007 | 11:57 | מאת: טלי

אם מישהו נפצע בתאונת דרכים וצריך כריתת רגל והוא לא רוצה , מה עושים? האם כורתים בכל מקרה??

13/05/2007 | 15:28 | מאת: א.ד.

טלי שלום! תקראי חוק זכויות החולה התשנ"ו 1996 וחוק יסוד כבוד האדם וחירותו. לדעתי לא ניתן לכפות עליו טיפול שעשוי לפגוע בו פגיעה נפשית. לצערינו יש מקרים שבהם רופאים ממהרים לקטוע רגל עוד בטרם נעשו כל המאמצים להציל אותה בכל האמצעים האחרים . מסיבות שונות ומשונות. תקראי סעיף ד' לחוק זכויות החולה - הסכמה מדעת לטיפול רפואי 13. [א] לא יינתן טיפול רפואי למטופל אלא אם כן נתן לכך המטופל הסכמה מדעת לפי הוראות פרק זה. גם סעיף 15. טיפול רפואי ללא הסכמה יש בו סייגים והתניות. החלמה ובריאות.