חוק הנכים.

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

06/05/2007 | 00:48 | מאת: אלי

עו"ד דייויס שלום! אולי לא שאלתי את השאלה נכון, אבל ראיתי מקרים שבהם נכים מקבלים תגמולים לפנים משורת הדין וגם בתוכנית עובדה היה מקרה כזה שהוצג. . אודה לך אם תוכל להסביר לי את הסעיף 20 א. [א] שאומר: "נפטר נכה שהיה זכאי לתגמולים בשעת פטירתו ולפי חוק משפחות.... אין משלמים אחריו תגמולים... "] באלו מקרים קובעים שנכה זכאי לתגמולים בשעת פטירתו , מי קובע ומה המשמעות אין משלמים אחריו תגמולים ? . תודה!!

22/05/2007 | 11:07 | מאת:

אלי שלום יש להבחים בין תשלום תגמולים על פי חוקי הנכים, אז צריך לעמוד בשני תנאים שהמחלה או הפטירה תהיה תוך כדי ועקב השירות הצבאי. לעניין זה צריך להוכיח שהמחלה קיננה בנפגע בזמן השירות. ובין מקרה שבו הנפגע או המשפחה לא זכאית על פי החוק (כגון סעיף 20 שציטטת) ובו רשאי משרד הביטחון להכיר בזכאות לפנים משורת הדין.