שאלה של סמכות?

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

23/04/2007 | 00:36 | מאת: אלי

שלום לעו"ד דייויס. יש לי שתי שאלות: א. האם יש לראש אגף השיקום או לקצין התגמולים סמכות לקבוע שנכה הוא נצרך והיה זכאי לתגמולים בשעת פטירתו אם קצין התגמולים נתן החלטה שהוא הגיע למסקנה שאין קשר בין השירות הצבאי ובין המחלה. בסמוך למותו של החייל המשוחרר. ב. למי במשרד הבטחון יש סמכות לאשר תגמול לפנים משורת הדין מלבד ועדת למ"ד י? והאם יש סמכות לאשר תגמול כזה לפני שמוגשת תביעה להכרה בזכויות לפי הדין? תודה.

05/05/2007 | 17:48 | מאת:

אלי שלום מתנצל על האיחור בתשובה לשאלתך הראשונה המונח "נכה נצרך" קבוע בוק הנכים לפיכך אם נדחתה התביעה לאחר שנשלל הקשר הסיבתי בין השירות הצבאי והמחלה הרי שהדרך לתקוף את ההחלטה הוא על ידי ערעור לועדת לערעורים לפי חוק הנכים.. לעומת זאת רשאי קצין התגמולים או ראש אגף השיקום לאשר הכרה בזכויות לפנים משורת הדין על פי הפרוצדורה הקיימת במשהב"ט. במקרה כזה אין צורך להגיש תביעה.