מעשה ברפואה טיבטית - פלילי או רשלנות מקצועית?

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

11/04/2007 | 14:48 | מאת: דניאל

אילו דינים חלים על מרפאים ומרפאות טיבטיים שהונו וכשלו ואף גרמו להחמרה במצב עקב טיפול שלא היו מורשים לעשותו.

12/04/2007 | 12:57 | מאת: מיכל

שלום דניאל, אני כמובן לא רופאה ולא עורכת-דין, לכן לא אוכל לענות לך לעניין, אבל רציתי לכתוב משהו מניסיוני האישי, שאולי יעזור. אני מכירה כמה אנשים שלומדים רפואה טיבטית בהודו. רפואה טיבטית אמיתית דורשת עשרים שנות לימוד (!) ואי אפשר ללמוד אותה בכמה שבועות או חודשים ולהיות מוסמך לטפל באנשים. יש קורסים קצרים מהסוג הזה, אבל אני לא חושבת שניתן להתיימר להיות רופא טיבטי ולטפל באנשים לאחר קורס קצר שכזה. שמתי לב שישנם אנשים בישראל שטוענים שהם מטפלים בשיטת הרפואה הטיבטית, אבל תמיד היה לי חשד כלפי הנושא, כי אני יודעת איזו השקעה עצומה הוא דורש - פחות-או-יותר כמו שדורשת הרפואה המערבית. לכן, אם פגשת מישהו שמטפל בשיטת הרפואה טיבטית, ייתכן שלא מדובר כלל באדם שמוסמך לטפל בשיטה הזו. מיכל

21/04/2007 | 12:14 | מאת:

דניאל שלום הרפואה הטיבטית כמו הרפואה המשלימה אינה מוסדרת בחוק לפיכך אין עליה כללי משמעת או חובת פיקוח של משרד הבריאות. יחד עם זאת אם במהלך טיפול אלטרנטיבי נגרם נזק כתוצאה מהתרשלות יש עילת תביעה ובלבד שיתקיימו תנאי העילה. לעניין העבירה הפלילית אם הטיפול גרםלנזק חמור כי אז יש להגיש תלונה במשטרה.

17/02/2008 | 16:05 | מאת: רודף צדק

הרבה "מתהדרים" בתור רופא או מרפא. ה ז ה ר ו !! פנו אך ורק למרפאות מוכרות על ידי משרד הבריאות.

15/03/2008 | 00:14 | מאת: מיכאל

יש להם מכונים של רפואה משלימה טבעית - אגב לא מצאתי שם מרפאים טיבטיים אבל בהחלט יש ענפים אחרים בתחומים אלו שמוכרים והתשלום הוא מסובסד ובאחריות מוסד מכובד.

04/08/2007 | 00:12 | מאת: שרונה

הרפואה הטיבטית לא הוכרה במדינת ישראל וכל הלומדים אותה בחו"ל לא זכאים לעבוד בה בישראל. מדוע רופא שגומר אוניברסיטה מוכרת בישראל ועושה התמחות בבית חולי מוכר בארץ לא יכול לעבוד ללא התמחות נוספת והכרה באותה מדינה אליה עבר לדוגמא ארה"ב או קנדה.?? מאחר ובמדינתנו הרבה מהנושאים החשובים באמת לא נאכפים ע"י השלטונות תמיד יקומו חולים מסכנים וחסרי תקוה שיפרטו את חסכונותיהם וישלמו לרופאים טיבטיים. יצליח יצליח - לא יצליח לא יצליח. העיקר הבריאות!!