שאלה משפטית

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

11/04/2007 | 13:16 | מאת: דב

עו'ד יונתן דיוויס היקר שלום רב. אני מיוצג ע'י עו'ד במשפט מול חב' ביטוח לאחר תאונת דרכים קשה ,נקבעו לי 57% נכות משוקללים ויש לי מספר תלונות נוספות שנושאות בחובן אחוזי נכות נוספים ,עורך דיני מסרב לבקש למנות מומחה מבית המשפט בתואנה שאחוזי הנכות הללו חופפים למה שכבר קיבלתי. לעומתו טוענת רופאה בכירה ביותר שנבדקתי על ידה שאחוזי הנכות על התלונות הנוספות הם לא חופפים לחלוטין (היא גם כותבת חוו'ד לבתי משפט ומובילה בתחומה).אגב,גם השופט במשפט נוטה לא לקבל דרישתי בתואנה ש4 שנים מיום התאונה זה זמן רב למרות שהתלונות מופיעות בהרבה מסמכים רפואיים ולא ידענו לדרוש מומחים . שאלתי: א)מה דעתך על הנושא? ב)האם אני יכול למנות עו'ד נוסף שמומחה בנושא ליד עורך דיני? אם כן איך זה מתבצע ומה העליויות? תודה מראש על תשובתך.

21/04/2007 | 12:07 | מאת:

דב שלום מינוי מומחה רפואי נוסף ע"י בית המשפט הוא נדיר, יחד עם זאת בית המשפט ייטה להיעתר לבקשה במקרים שיש לכך הצדקה רפואית וכאשר יש חשש לקיפוח התובע. אחת הדרכים לשכנע את בית המשפט היא צירוף חוות דעת להוכחת הצורך במינוי מומחה נוסף. לא כל השופטים מוכנים לקבל אמצעי הוכחה זו אך בתביעה על פי חוק הפלת"ד בה מנוע התובע לצרף חות דעת זו דרך כשרה לטעמי. אשר לשאלתך השנייה, התייעצות עם עו"ד נוסף ייעשה במקרים בהם מרגיש הלקוח כי הוא מבקש לקבל דעה נוספת או כשאין לו אמון בפרקליטו, כגון דעה נוספת של מומחה רפואי. . הייתי מציע לך להתייעץ עם הפרקליט המלווה לגבי תנאי השכר והיקף הליווי המשפטי.