תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

29/03/2007 | 09:27 | מאת: לירון

שלום . עברתי תאונת דרכים בנסיעתי לעבודה . רציתי לשאול את מי אני צריך לתבוע את המוסד לביטוח לאומי או את חברת הביטוח של הרכב שנסעתי בו . המוסד לביטוח לאומי הכיר שזה תאונת עבודה , ולחברת הביטוח עדיין לא פניתי . מה השיקולים במקרה כזה ? תודה

31/03/2007 | 16:50 | מאת:

לירון שלום תאונת דרכים יכולה להית גם תאונת עבודה ואה זכאי לתבוע גם את הביטוח הלאומי וגם את חברת הביטוח בגין הנזק ובלבד שלא תיפרע פעמיים, כלומר אתה מקבל תגמולים מהביטוח הלאומי ותובע את חב' הביטוח על מלוא הנזק, כאשר בפועל מנכים את תגמולי המל"ל וחב' הביטוח משלמת את ההפרש. התביעה לביטוח לאומי היא זכות שגם חובה, כלומר אתה יכול לממש את זכות התביעה נגד חב' הביטוח רק אם מנכים את תגמולי המל"ל. לגבי הפרוצדורה מוצע כי תתייעץ עם עו"ד