טיפול ריפואי באויב בזמן מלחמה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

27/03/2007 | 16:30 | מאת: סאמי

שלום רב, אני סטודנט לרפואה באוניברסיטה העברית והיני מעוניין לקבל פירוט ומידע לגבי הדילמות והקשיים בטיפול הרפואי ומתן עזרה לאויב בזמן מלחמה ומה הן מחוייבויותיו של הרופא העומד במצב הזה? והאם יש מצבים בהם הרופא אינו חייב או אסור עליו להשיט עזרה או לתת טיפול? אשמח מאוד לקבל תגובה מלאה! תודה רבה מראש.

31/03/2007 | 16:45 | מאת:

סאמי שלום בשאלתך אתה מעלה סוגיה אתית כבדה שהפורום אינו המקום לדון בו. כסטדנט לרפואה את בודאי נחשפת לשבועת הרופא לפיה על הרופא לטפל במטופל בלא הפליה על רקע מין, דת, גזע או לאום. זו גם תכלית ההצהרות והאמנות של האו"ם כפי שנתקבלו בועידת ז'נבה ואח' . מידע רב תוכל למצוא באינטרנט ובספרית בית הספר לרפואה