תביעה לנכה לפי חוק הנכים [תגמולים ושיקום]

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

21/03/2007 | 00:45 | מאת: ארז

לעו"ד דייויס שלום! לפי חוק הנכים , קראתי בהגדרה , ש"חייל משוחרר" הוא אדם ששירת בשירות צבאי ושוחרר מהשירות. לפי מה שהבנתי זה כולל אדם ששירת בשירות סדיר או מילואים. האם חייל שנפגע בשירות צבאי וחדל עקב מצבוהבריאותי לשרת בצבא נכנס להגדרה של "חייל משוחרר" באופן אוטומטי או שמא הוא צריך ראשית לקבל מהצבא את תעודת השחרור המודיעה לו כי הצבא שחרר אותו מן השירות ואת הנימוקים לכך לפני שהוא מגיש את התביעה להכרה בזכויותיו לפי חוק הנכים [תגמולים ושיקום] האם יש פסיקה על כך בעניין? תודה.

24/03/2007 | 15:38 | מאת:

ארז שלום חייל מוחרר זכאי לזכויות על פי חוק הנכים אם הארוע המזכה (תאונה או מחלה) ארע תוך כדי או עקב השירות הצבאי ויהא זה שירות חובה או מילואים. לתעודת השחרור אין תוקף בכל הקשור למימוש הזכות על פי חוק הנכים. את התביעה יש להגיש לקצין התגמולים על פי טופס בו יצויינו פרטי השירות הצבאי והארוע המזכה.