עו"ד דורשת תשלומים נוספים עבור התביעה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

20/03/2007 | 00:46 | מאת: טאו

שלום, אמי מנהלת תביעת רשלנות רפואית נגד המנתחים שלה. היא שכרה עו"ד דין וסיכמה איתה שתקבל אחוזים מהתביעה אם תזכה. נוסף על כך שילמה 7000 שקלים על חוות דעת של רופא מומחה. כעת דורשת עו"ד תשלומים נוספים על- 1. בואו של הרופא לדיון המשפטי-כמה אלפים. 2. כאלף שקלים על 2 דיונים בבית המשפט בהם הופיעה גם היא וגם הצד השני. לשאלות- 1. האם התשלום עבור חוות הדעת כבר לא כולל את בואו של הרופא לדיון? ומדוע הסכום גבוה כל כך? יש לציין שלבסוף חזרה בה עו"ד ואמרה שאת התשלום הזה היא תקזז מסכום התשלום שישולם לאמי (אם וכאשר תזכה). 2. יותר חשוב ועקרוני מדוע אמי צריכה לספוג את עלות הדיונים המשפטיים?! אודה להתייחסות ולייעוץ.

21/03/2007 | 15:31 | מאת: אביבה

לדעתי - עורכת הדין היתה צריכה מיד בהתחלה לפרט בפנייך ובכתב את כל ההשלכות , את כל התשלומים הצפויים הודאיים ואלו שבספק אם יהיו. אם היא לא עשתה את זה , חבל שלא עמדתם על כך ולא ביקשתם פירוט כזה. תהליך משפטי הוא מסוג הדברים שיודעים איך הוא מתחיל, ולא יכולים לדעת כיצד, מתי ובאלו עלויות הוא יסתיים. דבר נוסף - אני לא בטוחה שזה בדיוק המקום אבל כדאי שתבררו - יש בבית החולים בתל השומר מרפאה לפוסט פוליו. אולי אפשר להתייעץ אתם בעלות נמוכה רק בריאות

24/03/2007 | 15:27 | מאת:

טאו שלום שכר הטירחה של המומחים הוא חלק מעלויות ניהול תביעה ברשלנות רפואית. אמנם עורך הדין חייב בפירוט העלויות המשוערות לפני תחילת הטיפול אך כפי שמציינת אביבה התפתחות המהלכים לא תמיד צפויה. אשר לעלויות ניהול התביעה לרבות השאלה מי נושא בעלות חוות הדעת הרי התשובה היא שהלקוח לעולם נושא בעלויות תביעתו אלא אם הוסכם אחרת עם עורך הדין בהסכם שכר הטירחה. תוכל לבקש מעו"ד המייצג העתק מהסכם שכר הטירחה כדי לודא את מה שהוסכם. לפרטים נוספים בנושא זה (ניהול תביעה ברשלנות רפואית) ר' באתר המשפט הרפואי http://www.med-law.co.il/showdoc.asp?DynamicContentID=805