אפליה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

05/03/2007 | 14:22 | מאת: נ.

שלום רב! אני בחורה בת 21 ויש לי פטור רפואי משרות צבאי. אם אני באה למקום עבודה לראיון,ולצורך העניין המנכ"ל עושה לי ראיון עבודה האם יש לו זכות לדרוש ממני את הפרופיל הרפואי שלי? לשאול אותי מה הבעיות הרפואיות שלי? כלומר שאני אתחיל לפרט לו עליהן(מלבד ציון העובדה שיש לי פטור 21 רפואי) ואם למשל אני מתאימה למשרה מכל הבחינות(כישורים,השכלה) האם יש לו זכות חוקית לא לקבל אותי לעבודה על סמך שיש לי פרופיל 21 רפואי וסירבתי לפרט על בעיותי הרפואיות?(כמובן שאני לא מדברת על עבודה פיסית) ומה לגבי מקומות עבודה שדורשים לחתום על טופס ויתור סודיות רפואית כאחד מתנאי הקבלה? האם זה חוקי? ואם המקרים האלו לא תקינים,ולא חוקיים מה אפשר לעשות בנידון,אם אכן יש פה אפליה לא חוקית,למי פונים במקרה זה? אודה מאוד על תשובתך!

17/03/2007 | 16:39 | מאת:

נ שלום למעביד יש זכות לברר את מצבו הרפואי של העובד הפוטנציאלי על מנת לדעת שהעובד כשיר לעבודה המוצעת כמובן שהדרישה לבירור המצב הרפואי צריכה להיות סבירה בלי לפגוע בפרטיותו של המועמד/ת או להפלותו לרעה תוך שהבירור יהיה לתכלית ראויה, ולמועמד יש זכות לסרב להשיב על השאלות. מהשאלה לא ברור מהן דרישות התפקיד אך למעביד יש פררוגטיבה להחליט מבין מספר מועמדים מי מתאים, ניתן לתקוף את ההחלטה אם המועמד/ת יראו שנגרם להם נזק כתוצאה מפגיעה מבכללי הצדק הטבעי.