שאלה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

10/02/2007 | 22:39 | מאת: יהודית

שלום רב מר דיוויס תודה על תשובתך בתשובתך לי לגבי נתוח פלסטי בסנטר שנכשל לא הבינותי מה כוונתך . הנזק שנגרם לי היא צלקת בתחתית הסנטר והסבל המיותר שסבלתי אחרי הניתוח. מנתח פלסטי נוסף ראה אותי לפני הוצאת השתל וחיווה דיעה בעל פה שהשתל גדול ולא במקום. אין ברצוני לעבור ניתוח תיקון כי לדעתי אין צורך. אני עדיין שואלת האם יש עבירה על חוק זכויות החולה באי נתינת מידע על האלטרנטיבות של השתלים הקיימים, על הטעות במידה? האם בעקבות כך מגיע לי החזר הוצאות הניתוח. תדה מראש יהודית

17/02/2007 | 12:47 | מאת:

יהודית שלום תאורטית התשובה חיובית. השאלה היא עלות מול תועלת. בתביעה הכרוכה בעניין רפואי עליך לצרף חוות דעת רפואי. עלות ההוצאה גבוהה מהתועלת, כך שאפילו יש עילה לפי חוק זכות החולה לא תמיד כדאי לתבוע. התשובה לפיכך היא חיובית אך צריכה לברר אפשרויות דרישת ההשבה.