הוצאת דיבה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

10/02/2007 | 04:21 | מאת: נעמה

שלום רב אני עובדת בארגון גדול. לפני מס' שבועות אחד מנותני השירותים בתוך המוסד כתב מכתב שבו הוא משקר על משהו שכיבכול עשיתי על מנת לקבל שירות. למזלי יש לי הוכחות לחלק אחד במכתבו המוכיחות שדבריו מקורם בחשיבה נבזית בלי שום עיגון בעובדות ומבלי שבדק אותן קודם (אם הוא רק היה מתקשר למנהל שלי - היתה מתבררת לו הטעות אבל הוא בחר לכתוב מכתב שקרי). מדובר על שירות מינורי וגם העובד הינו עובד זוטר. אבל ההכפשה מרתיחה אותי ובעניין זה אני לא מוכנה שיכפישו את שמי גם אם מדובר במשהו לא "ענק". בחלק השני של המכתב הוא מעליל שאמרתי משהו שאמור היה לעזור לי לקבל שירות. כאן אין לי דרך להוכיח את צדקתי וזה נוגע למילה שלו נגד מילה שלי וזה מרתיח אותי בייחוד כשיש לי ניסיון עם מישהו שהעליל עליי עלילות בעבר במקום העבודה- רק שאז לא נלחמתי להוכיח זאת ומכתב לא אמין עומד כנגדי. בשני המקרים אגב הדבר נעשה כנגדי כצורך להתגונן. אני אימתתי בשני הפעמים את האנישם הנ"ל על בעייתיות בהתנהגות שלהם - והם פשוט שלחו את התלונות על מנת כביכול להתגונן מראש בפני תלונה עתידית שלי. אני מעוניינת במקרה הנוכחי לכתוב למתלונן מכתב שבו אני כותבת באופן ברור מה אמרתי ואיך ומצרפת את העובדות שיש לי. בנוסף אני באמת כל כל כך כועסת והמומה מהזילות שאנשים עושים בשימוש בהאשמות שוא, מהיוהרה שיש להם לחשוב שהם יכולים להעליל בלי חשבון ומתוך הכרות של ההנהלה (שאינה בודקת לעומק, אלא מקבלת מיידית כמעט לרוב את הטענות הנגדיות). שערכאה משפטית נדמית לי רעיון לא רע בכלל שאני אבחר בו במידה ולא ייתנצל באופן רשמי. אני כותבת מכתב תגובה שבו אני מציינת אחד לאחד את השתלשלות הדברים ומצרפת הוכחות כאמור למה שניתן להוכיח. הנקודה היא שאני חותמת את המכתב בכך שדבריו מעבר להיותם לא הגונים ולא ראויים הם מהווים הוצאת דיבה ועבירה על החוק לכל דבר ועניין - ואני שואלת כאן האם מותר לי לכתוב זאת כי אני לא עורכת דין. האם מותר לי להשתמש במושג הוצאת דיבה או שזהו מושג משפטי? שנית, חברה המליצה לי להקליט אותו כשאני משוחחת איתו על הנושא - האם מותר לעשות זאת והאם זה קביל במידה של תביעה (או בכלל גם בפני הממונים עליו)? ושאלה אחרונה - אני אודה לכל עיצה בעניין. היושרה שלי חשובה לי יותר מהכל, והמלחמה הזו היא מלחמה על הכל מבחינתי. תודה נעמה

10/02/2007 | 20:11 | מאת:

נעמה שלום מכיוון שמדובר בגרסאות נוגדות בתחום שאינו נוגע ישירות לפורום זה מוצע כי תתייעצי עם עו"ד העוסק בתביעות לשון הרע.